Itthon lábadozhat tovább Varga Barnabás

Venesz Klaudia Fotó: fradi.hu
2024.06.26. 14:45

A stuttgarti kórházba szállították Varga Barnabást a magyar válogatott Skócia elleni mérkőzésen elszenvedett bukása után. A műtétet követően a Fradi játékosa otthonában lábadozhat tovább.

Drámai perceket élt át a skót-magyar válogatott mérkőzésén a pályán lévő játékosokon kívül a helyszínen és a képernyő előtt szurkoló közönség is: a meccs 68. percében a skótok kapusa, Angus Gunn egy kapura érkező lövést hárított úgy, hogy a saját csapattársát is földre küldte és Varga Barnabást arcon könyökölte.

Az ütközés után Varga eszméletlenül terült el a pályán és hosszú percekre megfagyott a levegő a stadionban. Az orvosi stáb késlekedését többen bírálták, a magyar csapatkapitány, Szoboszlai Dominik rohant a hordágyért. Varga Barnabást a stuttgarti kórházba szállították, és az első vizsgálatok után már lehetett tudni, hogy a játékos többszörös arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett.

A középcsatárt megműtötték, fémlemezekkel erősítették meg az arccsontját, majd június 26-án hazautazhatott, így otthonában folytathatja a lábadozást.

A játékos számára az Eb véget ért, a válogatott többi tagja még várja a sorsát: a június 26-i, esti mérkőzések pontjai eldönthetik a csapad nyolcaddöntőbe jutását.

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #EURO2024 | #labdarúgás | #sport |