Érthetetlen vereség

Itthon kapott ki az ETO

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.02.23. 14:45

A WKW ETO FC Győr vasárnap ebédidőben a Szeged csapatát fogadta hazai pályán, s érthetetlenül rossz játékkal, kettő góllal kikapott. Végeredmény: 1-3.

A Szeged 3-1-re nyert Győrben vasárnap a labdarúgó NB II 25. fordulójában.

Gólszerzők: Horváth Z. (66′) ill. Kóródi (34′, 58′), Vankó (90′)

Az első félidőben többnyire mezőnyben járatták a labdát a csapatok, ütközésekkel teli kemény játék volt jellemző. A mérkőzés első legnagyobb helyzete a 21. percben a vendégek előtt adódott – egy szögletet követően a lepattanó labdára Mohl érkezett, akinek átlövése centikkel a kapu fölött csapódott le.

A 27. percben jött a legnagyobb ETO ziccer, Kun indította Lovrencsicset a bal oldalon, aki a kitáncoló kapus mellett még betudta adni a labdát, de Bagi fejesére már visszaért Takács.

A 34. percben Kórodi cselezte be magát három védőn keresztül a kapu elé, majd a szólóakciót követően a jobb alsó sarokba pöckölte a labdát. (0-1)

A szünet előtt újra próbálkoztunk a vendégek kapuja előtt – Andric jobb oldali beadására Lovrencsics érkezett a hosszú oldalon, de fejes a kapus kezében landolt.

A második játékrész elején hatalmas ziccert szalasztottak el a szegediek – Grumic az ötös sarkáról a rövid kapufát találta el, a levágódó labda elgurult a kapunk előtt. Az 58. percben Kóródi megduplázta saját maga és csapata találatainak számát. Egy középen eladott labdával indultak meg a vendégek, Kóródi a jobb szélen kapott labdát, amit higgadtan a rövid alsóba lőtt (0-2).

Ezt követően Kondás Elemér két helyen is változtatott a csapaton, Gaál helyére Horváth Z. érkezett, Charizopulost pedig Vashkeba váltotta. A frissítések után felélénkült a Győr támadójátéka, Horváth ugratta ki Vashkebát, akit a tizenhatoson belül buktattak, így büntetőhöz jutott a zöld fehér csapat! A tizenegyest Horváth Zoltán magabiztosan értékesítette a 66. percben. (1-2)

Az utolsó negyedórában nagy lehetőségeket szalasztott el a haza csapat, Horváth Z. kapott mélységi labdát a kapu előterébe, de a visszaérkező védő blokkolni tudta a lövést.

Egy perc leforgása alatt Andric és Dvorschák által többször is próbára tették az ETO-sok a vendégek fiatal hálóőrét, de a Takács nem hibázott, ráadásul a 84. percben Kun lövését is kitornázta az alsó sarokból.

A hajrában Gengeliczkit kellett lecserélni, helyére Tömösvári érkezett. Az egyenlítés helyett jött a hidegzuhany, a csereként beállt Vankó az utolsó pillanatban Gyurákovics fölött a hálóba emelte a labdát, ezzel kialakítva a 3-1-es végeredményt. (1-3)

Jövő héten a Vasas otthonában folytatja a szereplést az ETO, melyet az M4 Sport ismét élőben közvetít!

A Gyirmót FC Győr is vasárnap lépett pályára, a Csákvár vendégeként, s 1-1-es döntetlent sikerült elérniük Csertői Aurél tanítványainak.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #WKW ETO FC |