Labdarúgás

Itthon kapott ki az ETO

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.04.28. 20:50

A Merkantil Bank Liga 35. fordulójában, hétközi mérkőzésen lépett pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol a Szolnoki MÁV FC ellen, ahol együttesünk a második félidőben kétgólos hátrányból is felállt, de sajnos a hajrában egy büntetővel megszerezte a három pontot a Szolnok.

Hétközi mérkőzést rendeztek szerdán este a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában. Az ETO a 9. helyezett Szolnokkal csapott össze az ETO Parkban, ahol visszatért a védelembe az előző körben eltiltását letöltő Lipták Zoltán.

Az első negyedórában ismerkedtek egymással a csapatok. A Szolnok már ebben az időszakban is több szögletet elvégezhetett. A 23. percben egyet aztán gólra tudtak váltani. Egy élesen belőtt labdát Kovács Olivér csúsztatott meg a röviden, ami érintés nélkül a hosszúba vágódott 0-1.

Hat perccel később megduplázta előnyét a Szolnok. Egy visszafejelt labdával Tisza kapott meg les gyanús helyzetben, kapura fordult, majd közelről a hálóba bombázott 0-2.

Nem sokkal a középkezdés után Vukasovic vállalkozott egy távoli lövésre, bombáját Csáki kapus csak szögletre tudta tolni. A következő lehetőség is a győriek előtt adódott. Fejes harcolt ki szabadrúgást, nem messze az alapvonaltól. A labda mögé Vitális állt, aki nagy erővel lőtt a hosszú sarok irányába, ám a vendégek kapusa szép mozdulattal hárított.

A félidő vége előtt majdnem összejött a szépítés. Priskin verte meg védőjét, majd kiszorított szögből lőtt, de labdája nem sokkal a hosszú kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A második játékrészre feljavult a zöld-fehérek játéka és az 56. percben össze is jött a szépítés. Vitális gyönyörűen tekert Lipták fejére, aki nagy erővel a hálóba fejelt 1-2.

A gól után sem állt le a hazai csapat Vitális szép egyéni akciója után nagyot védett a vendégek kapusa, a kipattanót Lipták egy lépésről a kapuba lőtte, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

Az utolsó negyedórába lépve először Farkas Balázs még hosszan adott középre Priskin irányába, a támadó centikkel lemaradt, ám három perccel később már pontosan találta meg Fejest, aki már nem hibázott, és megszerezte az egyenlítő találatot 2-2.

A hajrában is ment előre a győzelemért az ETO, de sajnos nem jött össze, ráadásul a 84. percben Lipták szabálytalankodott a büntetőterületen belül Novákkal szemben. A megítélt tizenegyest a sértett végezte el, amibe Ruisz ugyan bele tudott érni, de hárítania nem sikerült. Ezzel alakult ki a 2-3-as végeredmény, s a Szolnok elvitte Győrből a 3 pontot.

Dobos Barna: – Csalódottak vagyunk, hiszen az első félidőben hátrányba kerültünk. Készültünk arra, hogy a pontrúgásokat levédekezzük, valamint azt meg kell jegyeznem, hogy sokkal nagyobb harcosságot várok el a játékosoktól, mint az első játékrészben. A második félidőben aztán javult a játékunk, visszajöttünk a mérkőzésbe, de sajnos a végén egy nagy hiba eldöntötte a három pont sorsát.

Csábi József: Két ellentétes félidő volt. Az elsőben le kellett volna rendeznünk a mérkőzést. Szünet után felpörgött az ETO, egyenlíteni is tudott, de az, hogy ezek után meg tudtunk újulni, azt bizonyítja, hogy léptünk egy szintet.

WKW ETO FC Győr – Szolnoki MÁV FC 2-3 (0-2)

Győr, ETO Park zárt kapuk mögött.
V.: Nazsa (Berényi, Márkus).

WKW ETO FC Győr: Ruisz – Kovács K. (Bagi 46’), Lipták, Temesvári, Fejes, Kiss M., Vukasovic, Vitális, Májer (Farkas 74’), Priskin, Berki (Vankó 46’). Vezetőedző: Dobos Barna.

Szolnoki MÁV FC: Csáki – Horgosi, Kovács O., Tamás L., Csirmaz (Sitku 82’), Tisza, Kónya, Berdó (Bárdos 76’), Kotula, Rokszin (Irmes 76’), Novák Cs. Vezetőedző: Csábi József.

Gsz.: Lipták (56’), Fejes (81’) ill. Kovács O. (23’), Tisza (29’), Novák (84’).

Forrás: ETO FC Győr hivatalos oldala

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |