Itt az újabb bomba meglepetés: Marokkó Portugáliát is kiejtette

MTI | Fotó: FIFA
2022.12.10. 17:50

Harmadikként a marokkói válogatott jutott a legjobb négy közé a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Harmadikként a marokkói válogatott jutott a legjobb négy közé a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel az első szombati negyeddöntőben 1-0-ra legyőzte a portugál csapatot, Dohában.

Ellenfele a szerdai elődöntőben Anglia és a címvédő Franciaország esti párharcának győztese lesz.A marokkóiak első afrikai csapatként szerepelhetnek a legjobb négy között világbajnokságon.

A másik ágon Argentína és a legutóbb ezüstérmes Horvátország került az elődöntőbe, ez a két csapat kedden játszik majd a fináléért.

A marokkóiak elképzelése szerint alakult az első félidő, mert bár a portugál csapat játszott mezőnyfölényben, kétszer annyit birtokolta a labdát, de komoly veszélyt egészen a hajráig nem tudott teremteni. A marokkóiak is vezettek akciókat, ha pedig arra volt szükség, fegyelmezetten visszazárkóztak, hatékonyan védték a kapujuk előtti területet. A szünet előtt nem sokkal – kapushibát kihasználva – vezetéshez is jutottak, pár perccel később pedig egy gyors kontra végén akár meg is duplázhatták volna előnyüket. Közben a portugálok Bruno Fernandes révén kapufáig jutottak. A portugálok támadásaiban nem igazán volt átütőerő, a marokkóiak kontrollálták a játékot az első bő 45 percben.

A második félidőre változatlan összeállításban jött ki a két csapat, de öt perc elteltével máris két csere következett a portugál oldalon. Pályára lépett Joao Cancelo és Cristiano Ronaldo, utóbbi 196. válogatottbeli mérkőzésével beállította a kuvaiti Bader al-Mutava világrekordját. Némileg felpörgött a portugál válogatott, a svájciak elleni negyeddöntőben mesterhármast elérő Goncalo Ramos hagyott ki nagy helyzetet, majd továbbra is támadásban maradt az európai együttes, amely azonban csak elvétve tudta zavarba hozni ellenfelét.

A ráadásban Abuhlal egyedül vezette a portugál kapusra a labdát, de gyatra megoldást választott, majd a nyolcperces hosszabbítás utolsó pillanataiban Pepe előtt adódott egyenlítési lehetőség, a 39 éves hátvéd azonban közelről a kapu mellé fejelt.

A marokkóiak ezúttal is azzal a hatékony futballal rukkoltak elő, amellyel eddig is eredményesek tudtak lenni, és ellenféltől továbbra sem kaptak gólt ezen a vb-n: az egyetlen ellenük elért találat Nájef Aguerd öngólja volt a Kanada ellen 2-1-re megnyert csoportmeccsen.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #FIFAWorldCup | #labdarúgás | #világbajnokság |