Itt a bombameglepetés: a Fradi is ott lesz a Final Fourban, Elek Gábor távozik!

MTI
2023.05.07. 16:01

A Győr után a Fradi is a négy között! A Ferencváros 33-26-ra győzött a francia Metz HB otthonában, így 59-58-as összesítéssel továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, és első alkalommal szerepelhet a budapesti négyes döntőben.

A párharc első mérkőzésén, múlt szombaton 32-26-ra győztek a franciák Érden. A visszavágón Angela Malestein nyolc, Emily Bölk és Klujber Katrin öt-öt, Szöllősi Zácsik Szandra négy góllal, Janurik Kinga három, Bíró Blanka hat védéssel járult hozzá a sikerhez.

“Nagyon nehéz erre a mai mérkőzésre szavakat találnom. Hatgólos otthoni vereség után erről álmodni, reménykedni sem mertem. Az egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő csapat otthonában sikerült ezt végrehajtani. Az elmúlt években nem volt hasonlóban részünk. Igazából a szerencsével sem álltunk hadilábon, az a mennyiségű szerencsétlenség, ami ebben az évben ért minket, most ebből visszakaptuk egy jó részt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hihetetlennek tűnik ez az egész, egy nagyon-nagyon régi álmunk teljesült ezzel. Köszönöm a szurkolóknak, akik elkísértek bennünket és kitartottuk mellettünk, és különösen a játékosoknak” – mondta a találkozó végén Elek Gábor, aki 15 év után a szezon végén távozik az együttestől.

A zöld-fehér klub vasárnap – a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás kiharcolása után – a honlapján számolt be arról, hogy Kubatov Gáborral, az FTC elnökével folytatott személyes beszélgetést követően a tréner a szezon végén közös megegyezéssel válik meg az együttestől.

A 2008-ban kinevezett és 2017-ben Albert Flórián-életműdíjjal kitüntetett Elek Gábor irányításával az FTC a Magyar Kupát háromszor, a bajnokságot és a KEK-et két-két alkalommal nyerte meg.

Elek “ezer szállal” kötődik a zöld-fehérekhez. A weboldal emlékeztetett: édesanyja, Elekné Rothermel Anna 94-szeres magyar és kétszeres világválogatott, világbajnok kapus 1966-tól 1977-ig védett a Ferencvárosban, amellyel négy bajnoki címet nyert és BEK-döntőt játszott. Édesapja, Elek Gyula – amint a beszámoló hangsúlyozta: “a női kézilabdázók első aranykorának legendás edzője” – csapatával egyaránt négyszer lett bajnok és kupagyőztes, egyszer nyert KEK-et az együttessel, továbbá egy-egy alkalommal BEK- és KEK-döntőig is vezette csapatát. Nevét 2012 óta viseli az FTC kézilabda arénája.

A Metz legutóbb 2021 novemberében veszített tétmérkőzést hazai pályán. A Ferencváros hatodszor jutott a legjobb négy közé a legrangosabb európai kupasorozatban. A négyes döntőre június 3-4-én kerül sor a budapesti MVM Dome-ban. Az elődöntő sorsolását kedden 17.45-től rendezik.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #ferencváros |