Tenisz

Itt a bejelentés: így vonulna vissza Djokovic!

Fotó: Depositphotos
MTI
2022.09.29. 06:39

Roger Federerhez hasonlóan Novak Djokovic is legnagyobb riválisainak társaságában szeretné majd befejezni a teniszkarrierjét.

“Azt kívánom magamnak, hogy a családom és a barátaim mellett a legnagyobb ellenfeleim is legyenek ott, amikor elköszönök az élsporttól. A Laver Kupán megható volt Rogert látni a szeretteivel, és én is elgondolkodtam azon, hogy miként akarok majd elbúcsúzni” – jelentette ki a szerbek 21-szeres Grand Slam-bajnoka.

A jelenleg Tel-Avivban versenyző, 35 éves Djokovic ugyanakkor sietett hozzátenni, hogy egyelőre esze ágában sincs visszavonulni.Rafa Nadalt tekintem a legnagyobb vetélytársamnak, 59-szer játszottam már ellene, ami példátlan a sportágunk történelmében. És még mindig nincs vége, remélem, még lesz esélyünk néhányszor megmérkőzni – fejtette ki a belgrádi klasszis, aki 30-szor legyőzte már a 22 GS-trófeával rekorder Nadalt.

 A 41 éves Federer a múlt heti, londoni Laver Kupán köszönt el a profi tenisztől, a 13-8-as vereséget szenvedő európai csapatban ott voltak mellette legnagyobb ellenfelei közül Djokovic, Nadal és Andy Murray is.

Kapcsolódó témák: #Djokovic | #tenisz |