Újra történelmet írtak a győri lányok

Fotó: ETO FC hivatalos oldala
Győr+
2022.05.21. 19:09

Az ETO FC női labdarúgócsapata története során először jutott be a bajnokság döntőjébe, ahol a Ferencváros lesz a győri lányok ellenfele.

Előnnyel lépett pályára a ETO FC az MTK ellen a szombati mérkőzésen, hiszen két ponttal többet szereztek eddig, mint ellenfelük. A kék-fehéreknek mindenképp győzni kellett volna, a zöld-fehéreknek viszont elég lett volna a döntetlen is ahhoz, hogy a döntőbe jussanak.

Azonban a csapat nem akarta 0-0-ra lehozni a meccset, viszont egy nem túl élvezetes, rengeteg hibával lezajlott mérkőzést láthattak a helyszínen szurkolók és a tv képernyője előtt ülők is. Az áttörést Cameron gólja jelentette, aki Német Loretta remek passzát váltotta találatra, megszerezve ezzel a vezetést az ETO-nak.

Az MTK-nak innentől kettő gólt kellett volna szereznie a meccsen, viszont nem mutatott olyan erőt, amivel ez véghez tudták volna vinni, így a mérkőzést vége is 0-1 lett. Ezzel az ETO került be a magyar bajnoki döntőbe, ahol a Ferencváros csapatával kell megküzdenie.

Az ETO hölgyei már ezzel is történelmet írtak, hiszen még soha nem jutottak ilyen messzire a bajnokságban. Látszik tehát, hogy a befektetett munkának megvan az eredménye. Azt pedig már most leszögezhetjük: a Magyar Kupa mellé az bajnoki aranyat is szeretnék megszereni a győri lányok!

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #női labdarúgás |