Gyirmót FC Győr

Ismét megcélozza az NB I-et a Gyirmót

Fotó: gyirmotfc.hu
Szigeti Sándor
2022.05.18. 11:21

Nagy csatában, de végül búcsúzott az élvonalbeli labdarúgó bajnokságtól a Gyirmót FC Győr. Csertői Aurél vezetőedzőt kértük értékelésre.

Hosszú út vezetett az euforikus hangulatú feljutástól a mostani búcsúig. Miként látja a történteket?

A tulajdonosok és a stáb is mindent megtett a sikerért és a játékosok is próbálták a maximumot nyújtani. Ebben a kis létszámú NB I-ben élet-halál harcot vívnak egymással a klubok, ezért rettenetesen nehéz a bentmaradás. Ezzel együtt is van bennem némi hiányérzet. Kis szerencsével másképp alakulhatott volna, többször nüanszokon múltak nagyon fontos bajnoki pontok.

Mik a célkitűzések a következő szezonra?

A cél egyértelműen a visszajutás az NB I-be. Nagyon fontos, hogy a tulajdonosok továbbra is a csapat mellett állnak és mindenben támogatják az elképzeléseinket. A felkerülés ezúttal sem lesz egyszerű, hiszen várhatóan öt-hat klub is ott akar majd lenni a végelszámolásnál. Egy nagyon erős másodosztályú bajnokságban kell a mezőny élén végeznünk.

Mi következik most?

A csapat magját mindenképpen szeretnénk egyben tartani. A külföldi játékosok értelemszerűen távoznak a klubtól, ugyanis az MLSZ szabályzata kimondja, hogy idegenlégiósok nem szerepelhetnek az NB II-ben. Az egyik fő feladat az ő pótlásuk, az új játékoskeret kialakítása és csapat megerősítése lesz. A srácokra most három hét teljes pihenő vár, aztán az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok következnek. Június 20-ától kezdődik az alapozás, és készülünk a bajnoki rajtra.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NB II |