Pikáns összecsapás lesz!

Ismét Európa trónjára ülhet a Győri Audi ETO KC

Fotó: O. Jakócs Péter
Pécskai István
2022.06.03. 17:37

Története során a hatodik alkalommal nyerheti meg a Bajnokok Ligáját a Győri Audi ETO KC. A legrangosabb európai kupát 2013-ban, 2014-ben, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben elhódító női kézilabdaklub az idei elődöntőben a dán Esbjerggel játszik. A szombaton 15.15-kor kezdődő találkozónak és a teljes négyes döntőnek a budapesti MVM Dome ad otthont.

Amennyiben sikeresen veszi az első akadályt a győri gárda, a fináléban a norvég Viper Kristiansand és a francia Metz párharcának győztesével találkozik. Az ETO friss hazai bajnokként és Magyar Kupa-ezüstérmesként várhatja a BL végjátékát. Az elődöntő rendhagyó lesz Anne Mette Hansen számára, hiszen honfitársai ellen lép pályára a dán Esbjerggel szemben.

„A rutin, amelyet az elmúlt évek során szereztünk, magabiztosságot adhat nekünk. Tudjuk, milyen a Final Four hétvégéje. Olyan csapatként tekintek az Esbjergre, amelyet le kell győzni ahhoz, hogy az ETO-t sikerre vezessem – mondta Hansen a Győr+ Médiának. – „Nyilván jól ismerem a dán játékosokat, de elsősorban nem nekem kell tanácsokat adni a szakmai stábunknak. Rengeteg videóanyagunk van az ellenfélről, szerintem ez fordítva is igaz. Nem feltétlenül az egyéni kvalitások dönthetnek, hanem az, melyik csapat tud majd kevesebb hibával és nagyobb koncentrációval játszani.”

Noha jó kapcsolatot ápol az Esbjerg kézilabdázóival, ez nem foglalkoztatja őt, csak a győzelem lebeg a szeme előtt.

„Alapból sem ellenségek vagyunk, csak ellenfelek. Vannak barátaim az Esbjergben, Silje Solberg pedig a testvére ellen lép majd pályára. Úgyhogy több szempontból is pikáns összecsapás lesz” – tette hozzá a kézilabdázó.

Fodor Csenge hangsúlyozta, bár fárasztó szezon végén vannak, a megfelelő felkészítésnek köszönhetően nincsenek erőnléti problémáik.

„Fejben is igyekszünk minél jobban teljesíteni, ezen a hétvégén teljes koncentráció kell majd. Van rutinunk, csupán néhány csapattársamnak új ez a szituáció, szóval az újdonság varázsa nem nyomja majd a vállunkat – jegyezte meg a balszélső, aki szerint rengeteget jelent az ETO-tábor támogatása. „Remélem, több mint tízezer magyar kézilabdabarát és drukker vesz majd részt a négyes döntőben. Alig várom, hogy átéljük ezt a légkört! Mindig elmondjuk, de tényleg óriási lökést jelent a szurkolók támogatása.”

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #kézilabda |