Ismét az ország legjobbjai lettek a győri úszók

Szerző és fotó: Petrov Iván
2023.06.25. 14:22

Fantasztikus eredménnyel rukkoltak ki a fiatal győri úszók, a négy napos Serdülő Úszó Országos Bajnokságon az éremtáblát és a ponttáblázatot egyaránt megnyerték, maguk mögé utasítva a legnagyobb fővárosi egyesületeket is.

A verseny negyedik napján kiemelkedően szerepeltek: Megyesi Vanda, aki újabb egyéni bajnoki címet tudott szerezni, ezúttal 50 méteres női mellúszásban. Zámbó Virág Angyal egyéni ezüstérmet nyert 100 méteres női pillangóúszásban. Bajnoki címet ünnepelhetett a 4×200 méteres női gyorsváltó, Kammerer Kitti, Nagy Anna Zsófia, Lakó Dorina, Zámbó Virág Angyal összeállításban.

Országos bajnoki bronzérmet nyert a 4×200 méteres férfi gyorsváltó csapata: Pápai Olivér, Bercse Bence, Takács Dominik Robertó, Buda Levente és Vörös Zsombor.

„Nagyon nehéz felkészülési időszakon vagyunk túl, éppen ezért roppant büszke vagyok a győri fiatalokra, fantasztikusan kitettek magukért. Voltak kisebb hullámvölgyek, de összességében mindenki a legjobbját próbálta nyújtani, jól dogozták fel a nehéz helyzeteket, ennél többet pedig nem kívánhat egy edző a tanítványoktól. Azon fogunk a jövőben is dolgozni, hogy még élesebb oroszlánkörmöket villanthassanak a most bemutatkozó fiatalok” – értékelte az eredményeket Petrov Árpád vezetőedző.

Serdülő Úszó Országos Bajnokság, negyedik nap, részletes eredmények:

200m férfi hát
VII. Takács Dominik Robertó

200m női hát
V. Lakó Dorina

800m férfi gyors
V. Buda Levente

800m női gyors
VIII. Kammerer Kitti

50m férfi mell
V. Herman Szabó Péter

50m női mell
I. Megyesi Vanda

100m női pillangó
II. Zámbó Virág Angyal

4x200m férfi gyors
III. Pápai Olivér, Bercse Bence, Takács Dominik Robertó, Buda Levente, Vörös Zsombor

4x200m női gyors
I. Kammerer Kitti, Nagy Anna Zsófia, Lakó Dorina, Zámbó Virág Angyal, 

“B” Döntő
200m férfi hát

V. Takács Milán Ruben

100m férfi pillangó
VIII. Andor Zsombor

Kapcsolódó témák: #GYÚSE | #Uni-Győri ÚSZÓ SE | #úszás |