Sorozatban hatodik alkalommal

Ismét a GYAC a legeredményesebb evezős klub

Fotó: Szlovák Bence
Szigeti Sándor
2020.08.07. 11:23

A legeredményesebb országos klubnak, valamint a legjobb vidéki klubnak járó elismerést egyszerre vehették át a győriek.

Óriási a teher ilyenkor rajtunk, hiszen az elmúlt években sorozatban öt alkalommal végeztünk a bajnokság összesített pontversenyének élén. Idén rögtön az első napon az örök rivális Csepel harminc pontos előnyre tett szert velünk szemben, amelyet a második és harmadik napon sikerült ledolgoznunk, végül pedig szűk tizenkét ponttal újra elhódítottuk a bajnoki címet. Ez a tizenkét pont minimális különbség. Ráadásul most egy olyan Csepelt sikerült felülmúlnunk, amely legalább olyan jó erőkből áll, mint mi – mondta el lapunknak Papp Oszkár, a GYAC elnöke.

Papp Oszkár, a GYAC elnöke

Az eredmények önmagukért beszélnek: a győriek összesen huszonnyolc arany, tizenhét ezüst és huszonhárom bronzéremmel tértek haza a Rába partjára.

A GYAC versenyzői közül külön is ki kell emelni Forrai Dávidot és Szabó Bencét, akik hat-hat elsőséggel vették ki a részüket a sikerből, és ezzel csapatuk legeredményesebb versenyzői lettek. Szigeti Roland öt arannyal gazdagította a győri éremkollekciót, Csorba Dániel pedig három alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A hölgyeknél Stinner Kamilla és Fehérvári Eszter ugyancsak három bajnoki elsőséget ünnepelhetett.

A GYAC evezőseit Alföldi Zoltán vezetőedző, valamint Lakó Szandra, Vaczula István és Nagy Gábor edzők készítették fel a bajnokságra. Segítőik idősebb Lacsik Péter és Vajnorák Martin voltak.

Kapcsolódó témák: #evezés | #GYAC | #sport |