Vizes vb 2022

Indul a jegyértékesítés második szakasza

Illusztráció: Pixabay
MTI
2022.05.30. 17:37

A héten indul a jegyértékesítés újabb szakasza a magyarországi vizes világbajnokságra.

A június 18. és július 3. között sorra kerülő viadal hivatalos honlapja hétfőn arról számolt be, hogy az első körben szinte azonnal elfogytak a belépők a férfi vízilabda döntőre, illetve az úszóversenyek június 20-i fináléjára, amelyen várhatóan a 200 méter pillangón világbajnok és világcsúcstartó, olimpiai bajnok Milák Kristóf ugorhat medencébe.

A vb-n ezúttal az első héten, június 18. és 25. között rendezik az úszóversenyeket, a helyszín a Duna Aréna. Ezzel párhuzamosan mennek majd a szinkronúszó-versenyek a margitszigeti Széchy-medencében, míg a vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, azaz délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók. Kivéve a Margitszigetet, ahol a magyar férfi és női válogatott játszik majd, mert itt elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, a magyarok pedig 21 órától szállnak vízbe.

Idén Fukuokában került volna sor az eredetileg 2021-ről elhalasztott vb-re, de a koronavírus-járvány miatt egy évvel eltolt, 2022. május 13-29-re tervezett eseményt végül 2023. július 14. és 30. között bonyolítják le, a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják.

A nemzetközi szövetség a július 3-ig tartó 2022-es budapesti vb-ről hozott döntését azzal indokolta, hogy ezzel a sportolók lehetőséget kapnak arra, hogy idén nyáron is egy világméretű eseményen szerepeljenek.

Kapcsolódó témák: #úszás | #vizes vb |