Indul a Győri Szekerek!

Fotó: Ficsór Dávid
Iván Gábor
2022.05.03. 18:51

Győr a kézilabda sport fellegvára, hiszen itt található a világ legjobb női kézilabdacsapata, a Győri Audi ETO KC, itt tevékenykedik szép eredményekkel a tehetségek alkotta másodosztályú férfi gárda, az Agrofeed ETO-UNI Győr (ETO SZESE), valamint számos remek utánpótlás-műhely is. Ez az elismerésre méltó „szortiment” most egy újabb büszkeséggel bővül, hiszen hivatalosan is megalakul a Győri Szekerek, a város első kerekesszékes kézilabda csapata.

Ez az új, hiánypótló parasport szakosztály a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány égisze alatt kezdi meg működését. Az alapítvány szeretné a Győr és Győr környéki sportszerető, mozgáskorlátozottsággal élőket kortól, nemtől függetlenül megszólítani, figyelmüket felhívni a sportolási lehetőségre, összefogni és támogatni őket, és új lehetőséget adni számukra a játékra, a teljesebb életre.

A már meglévő csapattagok bár rendelkeznek saját speciális kerekesszékkel, ám a cél mégis az lenne, hogy a csapat rendelkezzen elég kerekesszékkel ahhoz, hogy az újonnan becsatlakozóknak is biztosított legyen a szükséges sporteszköz.

Első körben 10 db speciális kerekesszék beszerzését tervezik, mellyel startolhat az első győri kerekesszékes csapat és nevezhet a Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Albizottságának szervezésében induló speciális kézilabda bajnokságra.

Edzések és versenyek helyszínei a Széchenyi Egyetem kiscsarnoka, valamint az Olimpiai Spotpark létesítményei lesznek, ahol az akadálymentes megközelítés biztosított, és a mozgáskorlátozottaknak megfelelően kialakított mellékhelyiségek is rendelkezésre állnak.

Az eszközök beszerzése, a terembérlések és a versenyeztetés természetesen nem kis anyagi ráfordítással jár. Éppen ezért, a győri parasport szakág megsegítését célzóan, a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány a Győr+ Médiával karöltve közösségi adománygyűjtést indított.

A cél 1 millió forint, egy speciális kerekesszékre való összegyűjtése.

2000 ember kerestetik, aki tud pár száz forintot nélkülözni és ezzel hozzájárulni a Győri Szekerek elindulásához, első gördüléseihez. Fejenként csupán 500 forintra van szükség, nem többre! Sokaknak ez csak egy csoki, egy sör vagy egy fagyi ára, nekik viszont egy a hiányzó kerékküllőkből!

Adományozni gyorsan, egyszerűen és biztonságosan itt lehet!

Közösen összegurítva a kerekesszékre valót, kerekebb lesz a világ!

Kapcsolódó témák: #kerekesszék | #kézilabda |