Több mint 300 résztvevőt várnak

II. Győri Összetartás Küzdelmek Napja az OSP-ben

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2022.03.25. 10:03

Sportos hétvégére csábítanak a karatésok Győrben. Március 27-én, vasárnap délelőtt 10 órától szervezik meg a II. Győri Összetartás Knock Down Karate Küzdelmek Napját az Olimpiai Sportparkban.

A küzdelmek napjának lényege, hogy a résztvevők minél több harcot vállaljanak és abból minél többet teljesítsenek. A szervezők a Free Fighter SE és a Likócsi Ashihara KSE. A versenyzők az ország szinte minden területéről érkeznek, négy korosztályban harcolnak, egészen az óvodás kortól lehetett jelentkezni.

Laczkovits Richárd Máté, az FFSE elnökhelyettese kiemelte: “Az esemény lényege az összetartás, tehát bárki részt vehet szervezettől és stílustól függetlenül.” Az elnökhelyettes hozzátette, hogy eddig 294 nevezés érkezett, de a résztvevők száma elérheti a 320 főt is. A jutalma pedig minden résztvevőnek egy kupa és egy oklevél lesz.

Győr, a küzdősportok fellegvára, ez abból is látszik, hogy korábban is több neves versenyt rendeztek a városban.

Január 29-én rendezték meg a II. Győri Összetartás Knock Down Karate Bajnokság névre keresztelt CBA Kupát, az Olimpiai Sportparkban. A két szervező sportegyesület, a Free Fighter SE és a Likócsi Ashihara Karate SE célul tűzte ki a sportág népszerűsítését, a különböző stílusok és irányzatok közötti barátság elmélyítését, valamint versenyzési lehetőség biztosítását kezdők és haladók számára. Harmincnégy egyesület vett részt a versenyen, 280 nevezés érkezett, de többeknél közbeszólt a koronavírus, így végül 230 induló lett. Négy karate stílus képviseltette magát a megmérettetésen, az ashihara, a kyokushin, a shidokan és a joshui. 

Óvodástól a senior korosztályig, öt kilós súlycsoportokban férfi és női csoportokban, összesen hetven kategóriában mérték össze felkészültségüket a versenyzők. Laczkovits Richárd Máté és Laczkovits-Takács Tímea voltak a rendezvény főszervezői.  “A karatés társadalom találkozott, a rendezvény fő erénye, ahogy a neve is mutatja, hogy az összetartást igyekszik életre hívni, a különböző karate stílusok között, illetve a magyar karate társadalmon belül, hiszen ez nagyon fontos motiváció”– hangsúlyozta Laczkovits-Takács Tímea, aki nem csak önkormányzati képviselőként támogatja a sportokat, köztük kiemelten a karatét, mivel ő maga is űzi ezt a sportágat. A képviselő arról is beszélt, hogy a rendezvény előkészületeit és magát a sorsolást is egy nagyon komoly informatikai rendszer segítette, amely országosan is egyedülálló. Az eseményre külföldről is érkeztek, a visszajelzések pedig nagyon pozitívak voltak.

Kapcsolódó témák: #karate | #küzdősport | #Olimpiai Sportpark |