Igor Nicsenko: „Az egység volt a csapat erőssége”

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.11.06. 13:34

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen diadal hőseit. A tíz évvel ezelőtti aranyéremről ezúttal Igor Nicsenko nyilatkozott, aki az NB I 2012–13-as idényében pályaedzőként segítette a szakmai stábot vezető Pintér Attilát.

Edzői pályafutásom elején jártam akkoriban, és hatalmas lehetőségnek tekintettem, hogy a szakmai stáb tagja lehetek. Sokat tanultam Pintér Attilától, aki Farkas József mellett engem kért fel pályaedzőnek. A szezont megelőzően jól sikerült az átigazolási időszak az ETO-számára, minőségi játékosokat szerződtetett a klub. Ez persze önmagában még nem jelentett garanciát a sikerre, hiszen a sok jó futballistából csapatot kellett építeni. Attila rövid idő alatt összerakta az együttest, s kidolgozta a győztes taktikát. Fontos kiemelni, hogy a magyar és a külföldi játékosok hamar összhangba kerültek egymással. Nagybetűs csapatot alkottak, ami látszott a játékon és az eredményeken egyaránt. A pályán és azon kívül is összetartottak. Leginkább az egység volt a csapat erőssége. Már az idény kezdetét megelőzően is bizakodók voltunk, aztán ahogy jöttek sorban a győzelmek, úgy vált egyre inkább realitássá a bajnoki cím megszerzése” – árulta el Igor Nicsenko.

A szakember korábban futballistaként erősítette az ETO-t, 2001 és 2004 között 83 élvonalbeli bajnokin 24 gólt szerzett, Győrben fejezte be karrierjét. Hét esztendővel később már edzőként tért vissza városunkba. Jelenleg is a zöld-fehér klub alkalmazásában áll, a harmadosztályban szereplő ETO Akadémia asszisztenstrénereként tevékenykedik. Ezer szállal kötődik Győrhöz, így nem meglepő, hogy sokat jelent számára a 2013-ban elhódított bajnoki cím.

„A szurkolók nagyon vágytak már az elsőségre. Harminc év után sikerült megnyernie a bajnokságot az ETO-nak. Szavakkal nehezen írható le, mennyire boldogok voltunk. Óriási ünneplésben volt részünk a Fradi ellen 1–0-ra megnyert mérkőzés után. A drukkerek befutottak a pályára a lefújást követően, örömükben a játékosokat ölelgették. Az én boldogságom is határtalan volt. Azóta is rendkívül nagy becsben tartom az ETO-val szerzett aranyérmet. Ráadásul rengeteg mindent tanultam abban az időszakban, amit jelenleg is tudok hasznosítani edzőként” – tette hozzá Igor Nicsenko.

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |