Graboplast Győri VSE

Ifjú győri tehetségek a kajak-kenu Eb-n

Fotó: kajakkenugyor.hu
Győr+
2022.06.22. 19:09

Két győri versenyző is indul a belgrádi ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu Európa-bajnokságon. Mindketten most kerültek fel az idősebb korosztályba, és máris kivívták a csapattagságot.

Ettől az idénytől erősíti a győri klubot az ifjúsági világbajnok Decsi Dorina, ő a csapathajó tagja lett, K4 500 méteren csütörtökön rajtol. Dorina Nagykanizsáról került egyesülethez a legendás edző Sári Nándor irányítása mellett ért el remek eredményeket. A Kammerer-féle kétszeres olimpiai bajnok négyest is irányító mesteredzővel azonban sajnos már nem készülhet, így az idényben Hadvina Gergely és Tokár Krisztián segítségével jutott el az Európa-bajnokságra.

Rumi Gergő évek óta szállítja folyamatosan az eredményeket a Graboplast Győr számára, most ő is már az U23-as mezőny tagja. Tavaly Molnár Csanáddal felállhatott az ifi VB dobogójára, most ugyancsak a szegedi versenyzővel lesz párban C2 500 méteren. Aznap akár két fináléban is érdeket lehet Németh Gergő tanítványa, hiszen Rumi Gergőé a sprint is. Az előfutam C1 200 méteren majd pénteken délután lesz, a középfutamra ha szükséges szombaton kell rajthoz állnia, a döntő pedig az EB zárónapján lesz.

Forrás és szöveg: kajakkenugyor.hu

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu |