Idén is drukkolhatunk győri dobónak a darts vb-n!

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2023.11.08. 21:03

Sporttörténelmi sikert elérve összesen öt magyar versenyző vesz részt a World Darts Federation (WDF) idei világbajnokságán. A győri Ihász Veronika rögtön a nyitónapon bemutatkozik.

A Győri Darts Club világbajnoki kilencedik és Eb-bronzérmes dobója, Ihász Veronika a házigazda angolok egyik játékosával, Jo Clements-szel csap össze rögtön a vb nyitónapján, december 2-án:

„Clementsről jó emlékeim vannak, hiszen néhány évvel ezelőtt egy magyarországi versenyen legyőztem. Azóta persze hosszú idő eltelt, nem tudom, most milyen formában van. Az viszont biztos, hogy kaphattam volna a nyitókörre lényegesen nehezebb ellenfelet is, mondjuk a TOP-háromból – mondta el a Győr+ Média érdeklődésére Ihász Veronika.

„A sorsolást a munkahelyemen izgultam végig, kaptam húsz perc extra szünetet, a kollégáim egy emberként szorítottak nekem már most, ami fantasztikus érzés volt, köszönet érte” – mesélt a civilben vasutasként dolgozó Veronika arról, hogyan élte meg a sorsolás izgalmas pillanatait, majd egy kicsit már tovább is tekintett:

„Ha meglesz az első körből a továbbjutás, akkor a legjobb 16 között egy újabb angol, a világranglista 11. helyezett Lorraine Winstanley vár rám. Ezután pedig már felgyorsulhatnak az események, hiszen a világraglista második holland Aileen de Graaf, valamint a világranglista harmadik angol Lisa Ashton is az én ágamra került”- tette hozzá.

Az idei WDF amatőr világbajnokságon rekordszámú, összesen öt magyar játékos (Borbély András, Ihász Veronika, Kovács Patrik, Takács Gábor és Turai Krisztina) szerepelhet.

Ihász Veronika magyar idő szerint december 2-án (szombaton) délután kettő és három óra között mutatkozik be a világbajnokságon, ahova sorozatban második alkalommal jutott ki. A mérkőzések tv-közvetítéséről jelenleg is tárgyal a Magyar Darts Szövetség.

Kapcsolódó témák: #darts | #győri darts klub | #világbajnokság |