Zártkpus meccs Nyíregyházán

Idegenben nyert a Győr

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.03.15. 08:09

Góllal tért vissza Priskin a zárt kapus meccsen, ahol a 64. perben egy büntetőből volt eredményes. A mérkőzés egyetlen találata döntőnek bizonyult, így hosszú idő után 1-0-ás győzelemmel térhet haza a Győr

Megtört a jég, győzelem Nyíregyházán!

A kezdetektől sok helyzetet kialakítva, labdabirtoklási fölényben játszott a vendég csapat. A 15. percben Tömösvári próbálkozott 18 méterről, de lövése elkerülte a kaput. A félidő nagy részében mezőnyben folyt a játék, a kapusokra minimális feladat hárult.

Igazán veszélyes akcióra a 40. percig kellet várni, mikor ismét Tömösvári villant középen és került hatalmas ziccerbe, majd lövését bravúrral védte lábbal Ásványi. A félidő végén Gengeliczki csúsztatott meg egy szabadrúgást, de Priskin estében mellé lőtt, így az első játékrész gól nélkül ugyan, de ETO támadással ért véget!

A szünet után egyből egy felső lécre lőtt labdával veszélyeztetett a hazai csapat, de kontrából rögtön jött a válasz – Vári hosszan ívelt Tömösvári elé, aki elől ziccerhelyzetben Pejovic tisztázni tudott. Az 57. percben Andric és Kun összjátéka után a középen érkező Vashkebához került a labda, de lövését a léc alól kitornázta Ásványi.

A 64. percben Csilus a tizenhatoson belül akasztotta össze Vári lábait, ezért jogosan megítélt büntetőhöz jutott a Győr! A tizenegyest a sérülésből visszatért Priskin Tamás végezte el, aki higgadtan a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát! (0-1) Priskin ezt követően még többször is próbálkozott, de a remek formában védő Ásványi hárítani tudott.

A 85. percben a csereként beállt Simon András közel volt a gólszerzéshez, első labdaérintésből bal oldalról lőtt a kapu mellé. A hosszabbításban centiken múlt az egyenlítő találat, beszorultunk a kapunk elé, a hazaiak három szögletet is elvégeztek, de gól nélkül maradt a hátralévő idő.

A győri szurkolóknak ezúton is köszönik, hogy a stadionon kívülről végig buzdították a csapatot!

Merkantil Bank Liga 28. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – WKW ETO FC Győr 0-1 (0-0)

Kondás Elemér vezetőedző nyilatkozata:

„Nagyon szervezetten és fegyelmezetten játszott ma a csapat, több nagy gólhelyzetet is kialakítottunk, de az ellenfél kapusa ma is parádésan védett, viszont úgy érzem, hogy így is megérdemelt győzelmet arattunk, ami nagyon fontos volt számunkra.

Köszönjük azoknak a szurkolóinknak, akik elkísértek minket erre a hosszú útra annak ellenére, hogy zárt kapus mérkőzés volt. Köszönjük nekik a szurkolást, köszönünk mindent, és gratulálunk nekik is!”

eto.hu

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás |