Nemzetek Ligája

Idegenben győzte le Szerbiát a magyar válogatott

Fotó: MLSZ
mti
2020.10.12. 06:08

Marco Rossi a találkozót követően elmondta: rendkívül büszke a csapatra, hiszen annak ellenére is remekül teljesítettek a játékosok

A magyar válogatott nem látványosan, de szervezetten futballozott az első félidőben, ráadásul elöl az újonc Könyves Norbert harciasságának köszönhetően a félidő közepén a vezetést is megszerezte. A szerbek játékából teljesen hiányzott az átütő erő, így Gulácsi Péternek – aki az oroszok elleni találkozón már nem állhat a kapuba, mert vissza kell térni klubjába a karanténszabályok miatt – nem volt nehéz dolga.

A hazaiaknak a fordulást követően sem volt sok kedvük futballozni, és nem sok veszélyes helyzetet alakítottak ki a félidő első felében. Ellenben a magyarok a csereként pályára lépő Holender Filip révén eldönthették volna a három pont sorsát, de a támadó hibázott. Negyedórával a vége előtt aztán a hazaiak a kapufát találták el, de ennél közelebb nem jutottak a gólhoz később sem, hiába mozgósítottak nagyobb energiákat az egyenlítésért.

Marco Rossi a találkozót követően az M4 Sportnak elmondta: rendkívül büszke a csapatra, hiszen annak ellenére is remekül teljesítettek a játékosok, hogy hat helyen változtatott a Bulgária elleni összecsapáshoz képest. Megjegyezte, az első félidőben taktikailag szinte tökéletes teljesítményt nyújtott a gárda, így a szerbek csak a beívelésekre tudtak építeni. Az olasz szakember szerint megérdemelt győzelmet aratott a csapat, még akkor is, ha a végén többször is szerencséje volt.

Marco Rossi hangsúlyozta, a legfontosabb továbbra is az Izland elleni, novemberi Európa-bajnoki pótselejtező.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #Nemzetek Ligája |