ETO FC

Idegenbeli döntetlen látványos gólokkal

Fotó: Győr+ Archív
Győr+
2022.02.20. 17:12

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában Soroksárra látogatott az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata, ahol két gyors gólváltás után alakult ki a 2-2-es végeredmény.

Soroksár SC – ETO FC 2-2 (1-1)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep. V.: Nagy N. (Szilágyi, Nagy V.).

Soroksár SC: Varga Á. – Nagy O. (Ternován 46′), Gyömbér, Valencsik, Csontos, Haris, Korozmán (Kovác 86′), Csernik, Lőrinczy, Redzic (Magyari 72′), Lovrencsics. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

ETO FC: Fadgyas – Kiss M., Csonka, Fodor, Forgács, Tuboly, Vitális, Vernes, Berki (Múcska 89′), Bacsa (Farkas B. 77′), Óvári. Vezetőedző: Klausz László.Gsz.: Csontos (11’), Gyömbér (69’) ill. Vernes (13’), Kiss M. (72’).

Klausz László több játékosát is kénytelen volt nélkülözni a Soroksár elleni mérkőzésen, többek között Priskin Tamás öt sárga lapos eltiltás miatt nem állhatott a szakvezető rendelkezésére, rajta kívül Toma és Kovács K. sérüléssel bajlódik, így ők sem lehettek a pályán a vasárnapi találkozón. A meccs gyászszünettel kezdődött, a kilátogatók a csütörtökön, 88 éves korában elhunyt korábbi kiváló FTC-labdarúgóra, dr. Fenyvesi Mátéra emlékeztek.

A 8. percben a Soroksár veszélyeztetett először, Redzic lőtt egyből kapura, a labda nem sokkal kerülte el a kapunkat. Két perccel később Csernik vezethette rá a védelmünkre a labdát, majd tizenhat méterről lövésre szánta magát, kevéssel tévesztett célt. A 11. percben megszerezte a vezetést a Soroksár. Egy jobb oldali szögletet a röviden tudtak kapura fejelni a hazaiak, amit először Fadgyas még védett, de a kipattanót Csontos közelről a kapuba lőtte 1-0. Gyorsan jött az egyenlítés, nem egész két perccel később Vitális és Berki együttes erővel szerzett labdát, majd utóbbi adott középre, amire Vernes érkezett, és kapásból, közelről a hálóba lőtt 1-1.

A 19. percben Kiss M. szöglete után Fodor került nagy helyzetbe, ám védőnk nem találta el rendesen a labdát, így Varga Á. könnyedén tudott védeni. A második játékrész első próbálkozása Vernes nevéhez fűződik, balról tolta be a labdát középre, ám lövése elkerülte a kaput. Az 54. percben Bacsa elé került a labda a tizenhatos vonalánál, a jobb alsó sarokba tartó lövését bravúrral védte Varga Á. Szűk egy óra játék után Berki lépett ki, aki megjátszotta a kilépő Óvárit, lövése után nagyot kellett védenie a hazai kapusnak. Nem sokkal később Kiss M. indítása után lépett ki Vernes, az érkező Berki elé próbált tálalni, ám a hazaiak az utolsó pillanatban fel tudtak szabadítani. A 66. percben Korozmán lépett ki két védő között, kemény védését Fadgyas védeni tudta.

A 69. percben újra vezetéshez jutott a Soroksár. Lőrinczy szögletére Gyömbér érkezett a hosszún, aki kapásból a hálóba belsőzött 2-1. Ismét gyorsan jött a válasz! Kiss Máté végzett el szabadrúgást tizennyolc méterről, a sorfal fölött hatalmas gólt rúgott a jobb felső sarokba 2-2. A 83. percben Berki került helyzetbe, egy beadást továbbított kapura, ami után a jobb kapufa mellé tartó labdát védte bravúrral a hazaiak hálóőre. A rendes játékidő utolsó percében Csernik forgolódott a kapunk előtt, lőni tudott, ám a kaput nem sikerült eltalálnia. Több lehetőség már nem adódott egyik csapat előtt sem, így 2-2-es végeredménnyel ért véget a találkozó.

Klausz László: – Örülök a csapat mutatott játékának, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, majd egy pontrúgás után újra sikerült egyenlíteni. Kétszer is vert helyzetből állt fel a csapat, ami a mentális erőt is mutatja, nagyon bízom benne, hogy többek között ennek köszönhetően is, a következő mérkőzésről már győztesen tudunk lejönni. Le a kalappal a játékosok előtt, fiatalok, idősebbek, úgy gondolom, hogy mindent bele tettek.


Forrás: ETO FC Facebook-oldala

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Helyi sport | #labdarúgás |