Huszár Marcell, az ETO mesterlövésze

Pécskai István Fotó: MekliZ Fotó
2023.11.06. 14:37

Huszár Marcell, az ETO 18 esztendős, saját nevelésű támadója fiatal kora ellenére rendkívül éretten, magabiztosan és eredményesen futballozik az NB II 2023-24-es szezonjában. Csapata egyik legjobbjaként már 5 találatnál és 3 gólpassznál tart az idényben. Vasárnap a Pécs ellen 1-0-ra megnyert idegenbeli bajnokit is ő döntötte el.

Hogy élted meg a Pécs elleni találkozót?

Meglehetősen küzdelmes mérkőzés volt. Alapvetően remekül éreztem magam a pályán, mert jól játszottunk. Mivel kevés gólhelyzet alakult ki a mérkőzésen, nagyon fontos volt, hogy az egyik lehetőségemet kihasználjam. Boldog vagyok, hogy be tudtam találni, nyertünk, és továbbra is vezetjük a tabellát. Hálásak vagyunk a szurkolóinknak, akik elkísértek minket Pécsre. Óriási energiát ad a támogatásuk az idegenbeli és a hazai meccseinken is.

Amellett, hogy gólerősen futballozol, látszik a meccseken, hogy az összjátékban is komoly szereped van.

Igen, Antonio Munoz vezetőedző kéri tőlem, hogy lépjek vissza a labdákért, vegyek részt a támadások felépítésében. És persze a védekezésből is ki kell vennem a részem, ez a mai futballban elengedhetetlen. Szerencsére azt tapasztalom, hogy a keretben minden játékos alárendeli magát a csapat érdekeinek. Mindannyiunk számára az a legfontosabb, hogy megnyerjük az aktuális mérkőzésünket.

Milyen a kapcsolatod Antonio Munozzal?

Nagyon szeretek vele együtt dolgozni. Rengeteget segít nekem már évek óta, hiszen már az akadémián is edzőm volt. Úgy érzem, neki is köszönhetem, hogy sokat fejlődtem az elmúlt időszakban.

Az edzéseken hasonlóan harcos vagy, mint a tétmeccseken?

Azt vallom, hogy az edzéseken is 110 százalékot kell nyújtani. Ugyanúgy muszáj berúgni a helyzeteket, kettőzött erővel kell küzdeni, és kiadni mindent magamból, különben nem kerülök be a kezdőcsapatba az aktuális bajnokin. A keretünk nagyon erős, ugyanazon a poszton többen is versengenek azért, hogy játéklehetőséghez jussanak. Ez a versenyhelyzet egyébként jót tesz a csapatnak, plusz motivációt ad a játékosoknak a mindennapokra.

Fizikálisan mennyire megterhelőek a mérkőzések az NB II-ben?

Nagyon, éppen ezért fontos, hogy jó kondiban legyünk és izmot építsünk. Sok párharc adódik a mérkőzéseken, amelyeket természetesen szeretnék megnyerni. Az edzések mellett hetente több órát töltök erősítéssel a konditeremben. Szerencsére az ETO-nál dolgozó szakemberektől minden segítséget megkapunk, hogy milyen gyakorlatokat végezzük.

Milyen céljaid vannak az elkövetkezendő mérkőzésekre?

Szeretném, ha meg tudnánk tartani a vezető helyünket a tabellán. Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy minden mérkőzésen szeretnék betalálni. Eddig öt gólt szereztem, amivel nem lehetek elégedetlen, de igyekszem még többször eredményes lenni. A legfontosabb persze, hogy minden meccsünkön megszerezzük a három pontot.

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |