Húsz érem Debrecenből: első helyen az országban a Győri Úszó SE

Illusztráció: Pixabay
Petrov Iván
2022.08.09. 12:36

Az idei Serdülő Úszó Országos Bajnokságnak Debrecen városa adott otthont. A négy napos versenyt 2022. augusztus 3-6. között rendezték a Debreceni Sportuszodában, ahol a lányoknál a 2007 és fiatalabbak, míg a fiúknál a 2006 és fiatalabbak korosztálya ugrott vízbe.

A Győri Úszó SE 16 versenyzővel vágott neki a viadalnak, az egyéni számokban és a váltóversenyeken is születtek kiemelkedő eredmények, bajnoki címek, érmek, pontszerző helyek és szép egyéni csúcsok. A végső GYÚSE-mérleg 6 arany, 9 ezüst és 5 bronzérem.

Megyesi Vanda kiemelkedően, szerepelt, gyermek korosztályú úszóként bravúrosan mindhárom mellúszó bajnoki címet megszerezte a nála idősebb serdülők között. Herman Szabó Péter fantasztikus egyéni csúccsal győzött a 100 méteres férfi mellúszásban, ez az idő jobb, mint a besztercebányai EYOF-on aranyérmet érő eredmény.

Az egyéni éremszerzők közül többen is a fiatalabb korosztályt képviselték, ami bíztató előjel a győriek számára a jövő évi, Mariborban rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előtt. A váltók remekül teljesítettek, két bajnoki cím mellett öt egyéb medáliát is szereztek a győri staféták.

Petrov Árpád vezetőedző értékelése:

“A gyermek bajnokság után a serdülő országos bajnokságon is élen zárta a csapat a pontversenyt, ez komoly fegyvertény. A versenyzők és az edzők remek csapatot alkottak, néhány kivétellel mindenki meg tudott birkózni az idősebb versenyzők jelenlétével járó nyomással. Különösen büszkék vagyunk az egyéni bajnokainkra, Megyesi Vandára és Herman Szabó Péterre, az ő esetükben fél szemmel már a maribori EYOF-ra kell tekinteni. Kiváló versenyzőkkel van tele a győri csapat, a feladat adott: évről-évre egyéni csúcsokat kell javítani hogy meglegyen az áhított cél: saját nevelésű versenyzőket szeretnénk látni a közeljövőben felnőtt világversenyeken.”

Győri éremszerzők: 

I.

50m női mell – Megyesi Vanda

100m női mell – Megyesi Vanda

200m női mell – Megyesi Vanda

100m férfi mell – Herman Szabó Péter 

4x100m mix vegyesváltó (Lakó Dorina, Herman Szabó Péter, Zámbó Virág Angyal, Hosszú Máté, Prépost Ádám, Kammerer Kitti, Nagy Anna Zsófia)

4x100m férfi vegyesváltó (Prépost Ádám, Herman Szabó Péter, Némedi-Varga Tamás, Hosszú Máté, Pápai Olivér)

II.

100m női hát – Lakó Dorina

200m női pillangó – Zámbó Virág Angyal

100m női pillangó – Zámbó Virág Angyal

50m női pillangó – Zámbó Virág Angyal

200m férfi mell – Herman Szabó Péter

50m férfi mell – Herman Szabó Péter

4x100m mix gyorsváltó (Hosszú Máté, Pápai Olivér, Nagy Anna Zsófia, Lakó Dorina, Zámbó Virág Angyal)

4x100m női vegyesváltó (Lakó Dorina, Megyesi Vanda, Zámbó Virág Angyal, Nagy Anna Zsófia, Vágó Peggi)

4x200m női gyorsváltó ( Nagy Anna Zsófia, Lakó Dorina, Kammerer Kitti, Zámbó Virág Angyal, Vágó Peggi)

III.

400m női vegyes – Nagy Anna Zsófia

100m férfi gyors – Hosszú Máté

50m férfi gyors – Hosszú Máté

4x100m férfi gyorsváltó (Hosszú Máté, Némedi-Varga Tamás, Pápai Olivér, Baumann Marcell, Prépost Ádám)

4x200m férfi gyorsváltó (Hosszú Máté, Buda Levente, Pápai Olivér, Baumann Marcell)

A csapat tagjai:

Andor Zsombor, Baumann Marcell, Buda Levente, Herman Szabó Péter, Hosszú Máté, Kammerer Kitti, Lakó Dorina, Megyesi Vanda, Nagy Anna Zsófia, Nagy Kristóf, Némedi-Varga Tamás, Pápai Olivér, Prépost Ádám, Vágó Peggi, Yermishyna Yelyzaveta és Zámbó Virág Angyal.

Részletes eredmények:

https://live.musz.hu/event/clubswimmer?OnlineEventId=78128619&CSMK=08-012

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #úszás |