Húsvéti GYÚSE-piknik Helsinkiben

Petrov Iván
2023.04.11. 06:54

Óriási mezőny, 9 ország 647 versenyzője vett részt a Speedo Helsinki Swim Meet versenyen, mely a Párizsban 2024-ben rendezendő olimpiai játékokra biztosíthatott kvalifikációt.

Szabó Szebasztián az első napon 100 gyorson és 50 pillangón indult, mindkét számot fölényesen megnyerte, vasárnap pedig 50 méteres férfi gyorsúszásban a döntőben aranyérme mellett sikerrel 21,89 másodperces időeredményével olimpiai “A” szintet úszott, maga mögé utasítva többek között olyan neveket, mint a versenyszám regnáló Európa-bajnokát, a hazai pályán versenyző Ari-Pekka Liukkonent.

8 versenyszámban állt rajtkőre a Győri Úszó Sportegyesület két versenyzője a Helsinki Swim Meet elnevezésű olimpiai kvalifikációs versenyen.

Az elődöntő – döntő rendszerű, kétnapos viadalon Jakabos Zsuzsanna 2200 versenymétert teljesített, valamennyi versenyszámban első helyezést szerzett.

Nem volt egyszerű a menü, az első nap 200 gyors, 100 pillangó és 200 hát – valamennyi távon szezoncsúccsal győzött – a második napon 400 vegyes és 200 pillangó szerepelt az étlapon, a nívós mezőnyben a legtöbb aranyérmet gyűjtötte a győri klasszis.

A győriek miniküldöttségének edzője Petrov Iván volt.

Kapcsolódó témák: #gyúse | #olimpia | #úszás |