Emberhátrányban kapott ki a csapat

Hullámvölgyben az ETO

Fotó: eto.hu
HAK
2019.10.28. 11:37

Négy forduló óta képtelen győzni a WKW ETO FC Győr, vasárnap a Dorogtól kapott ki. Délczeg mesterhármast szerzett a zöld-fehérek ellen.

A küzdelmes és sok hibával tarkított első félidőben a Dorog szerezte meg a vezetést az ETO egy védelmi hibáját kihasználva. A hazai csapat a védekezésre helyezte a fő hangsúlyt, a Győr pedig nem tudta feltörni azt, sőt a Dorog kontrákból is veszélyeztetett.

A csapatok az első félidő végén hazai vezetéssel vonultak az öltözőbe.

Boér Gábor úgy döntött, a második játékrésznek két friss emberrel vág neki, így Hidit és Kunt is becserélte, akik Borbélyt és Szánthót váltották. Az egyenlítő talált azonban mégsem érkezett, sőt, Délczeg az 51.-ben percben tizenegyesből növelte az előnyt.

A 61. percben ismét büntetőt rúghatott a Dorog, Délczeg pedig megszerezte a harmadik találatát is.

Nagyot küzdött az ETO, de simán kikaptak
Fotó: eto.hu

Az ETO helyzetét tovább nehezítette, hogy Gengeliczki elvesztette a fejét a 66.percben és páros lábbal beleszállt Pauditsba. Az ETO játékosa így idő előtt mehetett zuhanyozni, tíz emberrel pedig egyre reményvesztettebb lett a zöld-fehér alakulat. Végül a szépítő találat sem sikerült, a Dorog simán nyert s otthon tartotta a három pontot.

Boér Gábor vezetőedző a lefújást követően szűkszavúan értékelte csapata teljesítményét:
„A hazai együttes mindenben felülmúlt bennünket. Szégyellem magam.”

Az ETO következő mérkőzése a október 30-án a Magyar Kupában lesz, ahol az ASR Gázgyár ellen lépnek pályára, s egyértelmű elvárás a győzelemmel együtt járó továbbjutást. Vasárnap (november 3-án) pedig már ismét a bajnokságban kell megküzdeniük a Budafoki TE ellen. Ha tartani szeretnék a lépést az élmezőnnyel, s nem akarják végleg eltemetni a feljutásról szőtt álmaikat, akkor hazai pályán mindenképpen meg kell szerezniük a három pontot.

Senki ne felejtse el, hogy erre a mérkőzésre a szurkolók hozhatnak magukkal plüssmackókat a Macikórház akció keretében, amelyet a kezdő sípszó előtt dobhatnak be a pályára. A játékok a megfelelő fertőtlenítés után a kórházba kerülnek, ahol a beteg gyerekek kapják meg őket. Erről bővebben ITT olvashatnak.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #WKW ETO FC |