Hülkenberg szerint természetes, hogy cserélődnek a versenyzők

MTI
2022.11.22. 07:26

A Forma-1-ben teljesen természetes, ha a nem megfelelő teljesítményt nyújtó versenyzőt lecseréli egy csapat, legalábbis Nico Hülkenberg, a Mick Schumachert a Haas istállónál jövőre váltó pilóta szerint.

Hirdetés

A 35 éves német a múlt vasárnapi idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj helyszínén azt nyilatkozta: a versenyzők mindegyike folyamatosan a saját karrierjéért küzd az autósport elitkategóriájában.

Ilyen a Forma-1, és ha nem tudod meggyőzni az eredményeiddel vagy a teljesítményeddel a csapatot, akkor váltanak. Ugyanez a helyzet a mérnökök és valójában az összes csapattag esetében” – jelentette ki Hülkenberg, aki 23 éves honfitársának, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának a versenyautójába ülhet bele már a keddi teszten.

A Haas a múlt héten jelentette be, hogy nem hosszabbít Mick Schumacherrel, s helyére a Le Mans-i 24 órás versenyen is győztes, eddigi pályafutása során 181 F1-es futamon induló Hülkenberget igazolja le. Schumachernek így nem maradt szabad versenyzőülés 2023-ra, de sajtóhírek szerint a Mercedes teszt- és tartalékversenyzője lehet.

Hülkenberg jövőre csapattársa lesz a dán Kevin Magnussennek, akivel a 2017-es Magyar Nagydíj leintése után keveredett szócsatába a televíziós interjúk közben.

“Az év elején megtört a jég, úgyhogy egyáltalán nem aggódom a közös munka miatt. Felnőttek vagyunk, tiszteljük egymást és mindketten a csapat sikeréért fogunk versenyezni” – mondta Hülkenberg.

Fotó: Depositphotos.com

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #autósport | #Forma-1 |