Hosszabbításban szerzett góllal győzött a Gyirmót

Szigeti Sándor Fotó: Gyirmót FC Győr
2023.10.22. 15:09

Az ötödik forduló óta veretlen Csákvár együttesét fogadta vasárnap délután az egyre inkább formába lendülő Gyirmót FC Győr a Merkantil Bank Liga újabb fordulójában.

A mérkőzés napjának délelőttjén folyamatosan csepergett az eső, így kissé felázott talaj várta a csapatokat, de a kezdő sípszóra ideális futball-időben kezdődhetett meg a találkozó. A meccs egyik legfőbb kérdése az volt, miként lesznek képesek feltörni a hazaiak a Csákvár roppant szervezett játékát.

Játékvezetők: Horváth Tibor – Szalai Balázs, Szécsényi István – Sipos Tamás

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Polgár, Hudák, Szegi, Helembai – Szőke, Kovács D. – Kicsun, Soltész, Medgyes – Pethő I Vezetőedző: Tamási Zsolt

Aqvital FC Csákvár: Pécsi – Babós, Karacs, Tamás, Szakály, Juhász, Mészáros D., Simon, Murka, Gazdag, László I Vezetőedző: Tóth Balázs

A kezdeti gyirmóti helyzetek után a 34. percben Kovács Dominik jól eltalált lövésével szereztek vezetést a hazaiak (1-0), amire a fordulás után – egy gyirmóti kapufát követően – Simontól érkezett a válasz, aki a 49. percben a jobb felső sarokba fejelt (1-1).

A folytatásban mindkét oldalon cserékkel próbálták meg eldönteni a három pont sorsát, míg végül a rendes játékidő letelte után, a 91. percben Szegi beadásra a csereként beálló Kovács Milán érkezett, és 8 méterről védőjét megelőzve a hosszúba csúsztatta a labdát. 2-1.

Gyirmót FC Győr-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-0)

Tamási Zsolt: „Az első félidőben komoly nehézséget okozott nekünk a Csákvár, jól játszva uralták a középpályát. Szünet után elégedett voltam csapatunk küzdeni tudásával és helyenként már a játékkal is. Nagy dolog, hogy az utolsó pillanatig tudunk küzdeni és már nyerni is sikerül.”

Tóth Balázs: „Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteink is voltak, de a hazaiak szereztek vezetést. Szünet után akár meg is fordíthattuk volna a mérkőzést, de ilyen a futball, a végén a Gyirmót szerezte meg a győztes találatot.”

A Gyirmót újabb nagyon fontos győzelmet gyűjtött be hazai pályán, és pontszámban beérte a tabella hetedik helyén álló Csákvárt, megerősítve pozícióját a középmezőnyben.

Tv-s szerkesztő: Pécskai István

Ugyancsak vasárnap délután a Mosonmagyaróvár első győzelmét szerezte meg az idei kiírásban: győztes góljukat Papp László szerezte a 92. percben a Haladás ellen hazai pályán (2-1). Az Óvár ezzel a győzelemmel együtt is kieső helyen áll.

A listavezető ETO délután öt órától a hatodik helyezett Szeged otthonában lép pályára.

Részletes tudósítás a Gyirmót meccséről ide kattintva olvasható!

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #magyar bajnokság |