NBI-es labdarúgás

Honvéd-siker a Gyirmót ellen

Fotó: Vig Norbert
mti
2021.09.25. 19:19

A Budapest Honvéd 4-2-es győzelmet aratott a Gyirmót otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

Az újonc hazai gárda továbbra is nyeretlen még az idényben.

    
OTP Bank Liga, 7. forduló:
Gyirmót FC Győr-Budapest Honvéd 2-4 (1-3)


Alcufer Stadion, 2381 néző, v: Erdős
gólszerzők: Simon (15., 52.), illetve Tamás K. (12.), Nagy D. (21.), Lukic (24., 48.)  
sárga lap: Nagy P. (38.), Zeke (79.), illetve Pantelic (79.)


Gyirmót FC Győr:

Rusák – Ikic, Széles, Zeke, Szegi – Vass Á. (Hasani, 68.), Nagy P., Medgyes (Hajdú, 72.), Radics – Simon (Lencse, 72.), Herjeczki (Varga B., 57.)

Budapest Honvéd:

Szappanos – Lovric, Batik, Klemenz, Tamás K. – Nono (Machach, 84.), Pantelic, Zsótér (Hidi, 61.) – Nagy D. (Májer, 85.), Lukic (Eppel, 71.), Balogh (Bőle, 61.)

Mindkét csapat a támadásokra helyezte a hangsúlyt, az első harminc perc jó iramú, lüktető játékot hozott. Inkább a Honvéd irányított, a próbálkozásainak nagyobb volt a sebessége, s ez az eredményjelzőn is megmutatkozott, a 24. percre ugyanis már négy gól esett, 3-1-re vezetett a vendégegyüttes úgy, hogy bő tíz perc alatt háromszor is mattolta ellenfelét. Az első félidő hajrájára visszaesett a tempó.

A szünet után tovább folytatódott a gólgyártás, előbb Lukic, majd Simon duplázott. A fővárosiak ezzel együtt kézben tartották a mérkőzést, a Gyirmót erejéből pedig nem futotta többre, így további izgalmakat már nem tartogatott a találkozó. A vendégek megérdemelten távoztak három ponttal Győrből.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás |