Rövidpályás úszó-vb

Holló Balázs a nyolcadik, Szabó Szebasztián a negyedik helyen végzett

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Győr+
2021.12.20. 19:32

Lezajlott a a rövidpályás úszó-világbajnokság hétfői versenynapja Abu-Dzabiban.

Holló Balázs nyolcadik lett 400 méter vegyesen. Az egriek 22 éves versenyzője a délelőtti előfutamban a novemberi, kaposvári országos bajnokságon elért 4:05.06 perces egyéni legjobbját megjavítva, 4:04.74 perccel csapott a célba, így a negyedik idővel várta a finálét.

A döntőben pillangón közel egy másodperccel gyorsabban kezdett a magyar versenyző, a hát után pedig nagyjából fél másodperccel volt jobb délelőtti idejénél, ezt követően viszont visszaesett. Mellen óriási hátrányt szedett össze, több mint három másodpercre került a délelőtti részidejétől, a hajrára pedig elfáradt, így végül 4:11.26 perces idővel nyolcadik lett. Az aranyérmet a japán Szeto Daija nyerte.

Szabó Szebasztián pedig negyedik lett 50 méter pillangón. A szám világcsúcsát (21.75) a brazil Nicholas Santosszal tartó magyar versenyző a vasárnapi elődöntőben 22.11 másodperces idejével egyetlen századdal bizonyult gyorsabbnak legnagyobb riválisánál, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) így az ő várható párharcukkal harangozta be hivatalos felületein a hétfői döntőket.

A fináléban Szabó nagyszerűen rajtolt, 0.57 másodperces reakcióideje kimagaslóan a legjobb volt, de már a fordulónál hátrányba került és lehetett látni, hogy nem lesz harcban a győzelemért. Végül 22.14 másodperces idővel negyedikként csapott célba. Az aranyérmet a 41 esztendős brazil ellenfele szerezte meg, ezzel az úszósport történetének első világbajnoka lett, aki betöltötte a 40. életévét.

Nyitókép: A negyedik helyezett Szabó Szebasztián (b) és a győztes brazil Nicholas Santos a célban a férfi 50 méteres pillangóúszás döntőjében a rövidpályás úszó-világbajnokságon Abu-Dzabiban 2021. december 20-án.

Forrás: MTI

Kapcsolódó témák: #úszás | #világbajnokság |