Hollingsworth: Amerikából az ETO-ba

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.03.18. 18:39

Mia Hollingsworth komoly erősítés lehet az ETO FC Győr NB I.-es női labdarúgócsapata számára. Az átigazolási időszak utolsó napján szerződtetett amerikai játékos remekül érzi magát Győrben, hamar sikerült beilleszkednie a zöld-fehér csapatba.

A csapattársaim nagyon kedvesen fogadtak, mindenki rendkívül segítőkész. Azt már az érkezésemkor elmondták, hogy a magyar rendkívül nehéz nyelv. Szerencsére ugyanakkor sokan tudnak nekem segíteni a fordításban. A köszönömöt és jó reggelt egyébként már megtanultam” – árulta el Hollingsworth a Győr+ Médiának.

A futballista a clevelandi Lee Egyetemen végezte a tanulmányait pszichológia szakon. Ezt követően Ausztráliába igazolt, ahol a South Melbourne meghatározó játékosa volt. Később Európába szerződött, azon belül a portugál élvonalban szereplő Vilaverdense Braga együttesét erősítette. Bízik benne, hogy Győrben is sikeres lesz.

Remekül érzem magam Magyarországon. Nagyon vártam már, hogy folytatódjon a bajnokság a téli szünet után. Az ügynököm segítségével kerültem egyébként az ETO-hoz. Ő jelezte a győri lehetőséget. Tudtam, a magyar bajnokság kiváló választás számomra, itt komoly sanszom van a fejlődésre. A klubtól rendkívül professzionális ajánlatot kaptam. Rögtön egyértelművé vált, olyan környezetbe érkezem, ahol komoly célokért küzdhetek” – nyilatkozta Hollingsworth.

A focista szerint a női focit világszerte egyre nagyobb megbecsülés övezi.

„Szerencsére évről évre növekszik a tisztelet a női futball iránt. Ez igaz az Egyesült Államokra és Európára is, egyre nagyobb a népszerűsége” – fogalmazott a sportoló.

Hollingsworth arról is mesélt, hogyan lett futballista.

„Nem voltam elég magas a kosárlabdához, viszont már kicsiként is erősségem volt a gyorsaság. Ezért lettem futballista. Tudtam, hogy a sebességemnek köszönhetően a nagy pályán is tudok majd érvényesülni. Viszonylag hamar kiderült, hogy van tehetségem a labdarúgáshoz. Úgy gondolom, hogy kreatív vagyok, és megbízható a védekezésem, képes vagyok nagy területet bejátszani – mondta a futballista, akinek egyértelműek a céljai. – A pályán és azon kívül is hasznos tagja szeretnék lenni az ETO-nak. Bízom benne, hogy ez sok-sok győzelemmel párosul majd.”

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |