Hölle Martin nyerte a hollandiai kettesfogathajtó vk-versenyt

Győr+ Fotó: Wilco van Driessen
2023.07.31. 17:54

A hétszeres magyar világbajnok Hölle Martin kettesfogathajtó első helyen végzett a 2023 július 27 -30. között megrendezésre került CAIO Beekbergen elnevezésű hollandiai világkupán.

A nagyon erős, 50 fős nemzetközi mezőnyben Hölle Martin a már védjegyévé vált kiváló, elegáns díjhajtással, összesítésben 10 pont előnnyel végzett az első helyen, megelőzve a német Dennis Schneiders-t. A másik magyar hajtó, Osztertág Kristóf a 7. helyen végzett.

Martin díjhajtását 35.68 pontra értékelte Eppivel és Juventussal a nemzetközi zsűri, ezzel ő nyerte a díjhajtást a kettesfogat mezőnyben. Maratonhajtásban pedig a szintén előkelő 4. helyet szerezte meg, így összetettben 10 pont előnnyel állhatott a dobogó legfelső fokára.

A holland verseny volt az egyik legfontosabb megmérettetés a közelgő világbajnokság előtt. Így tökéletes felkészülést nyújtott a Haras du Pin-ben szeptemberben sorra kerülő kettesfogathajtó világbajnokságra, ahol Hölle Martin egyéniben, illetve a magyar csapat is címvédőként fog majd részt venni.

Fotó forrása: CAIO Beekbergen 2023: Marathon/Wilco van Driessen
Szüveg: Koczka Máté sajtóközlemény

Kapcsolódó témák: #fogathajtás |