Holland válogatottakkal erősít az Audi ETO

Győr+
2023.09.25. 17:02

Biztossá vált, hogy két holland válogatott, Dione Housheer és Bo van Wetering jövő nyártól zöld-fehérben szerepel majd. A két sportoló Dániából teszi majd át a székhelyét jövő nyáron Győrbe.

Ahogy a szezon mérkőzései követik egymást, úgy zajlanak sorban a győri klubvezetés tárgyalásai Európa-szerte a “jövő ETO-jának” kialakítása érdekében. Ulrik Kirkely vezetőedzővel szorosan együttműködve olyan keret összeállítása a cél, amely megfiatalítva, de továbbra is esélyesként vág neki a következő szezonok kihívásainak mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren – írja a gyorietokc.hu.

“Ulrik Kirkely Győrbe szerződésekor felvázoltunk egy rövid, illetve egy középtávú stratégiát, amelyet tettek követtek. Örömteli, hogy ma újabb két bejelentést tehetek, hiszen ez is mutatja, hogy miként a csapat a pályán és az edzéseken igyekszik a legjobban végezni a dolgát, úgy igyekszik a menedzsment is minden tőle telhetőt megtenni a sikeres szereplésért a háttérben. A mostani bejelentések után sem állunk meg, folytatjuk a munkát. Zajlanak tárgyalásaink házon belül a szerződéshosszabbításokról, illetve kapcsolatban vagyunk további játékosokkal is, azaz a közeljövőben várhatóak még bejelentések” – kezdte értékelését Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

Mára biztossá vált, hogy a holland válogatott balkezes jobbátlövője, Dione Housheer 3 évre Győrbe igazol.

“Nem titok, hogy Dione régóta a klub kiszemeltje volt. Ellenfélként számos alkalommal bizonyította képességeit, így előkelő helyen szerepelt a kívánságlistánkon. Ugyan még mindig fiatalnak számít, de ettől függetlenül már nagy rutinnal rendelkezik. Egy igazán szorgalmas, maximalista játékosról van szó, aki mindig nyerni szeretne, emellett pedig egyénileg is komoly célokat tűz ki maga elé. Örülök, hogy sikerült megegyezni, és bízom benne, hogy olyan fényes sikereket ér el velünk Győrben, mint honfitársai, Nycke Groot és Yvette Broch korábban. Sok sikert kívánok neki az idei évadra, hamarosan találkozunk a Bajnokok Ligájában egymással” – folytatta Endrődi Péter.

Dione Housheer 23 éves jobbátlövő. 2021-óta erősíti a dán Odense csapatát. Előtte három évet játszott a Nykobing gárdájában, a HV Fortissimo és a VOC Amszterdam csapataiban szerepelt hazájában. 2019-ben tagja volt a világbajnoki címet nyerő holland női kézilabda válogatottnak, valamint 2018-ban bronzérmet nyert a franciaországi Európa-bajnokságon.

Szélső poszton is új játékos csatlakozik 2024 nyarán a Győri Audi ETO KC csapatához. A holland Bo van Wetering szintén Odense-ből érkezik és szintén hároméves kontraktust írt alá Győrben. Bo van Wetering 23 éves, világbajnok holland balszélső. Korábban a Westfriesland SEW, a VOC Amszterdam, A TuS Metzingen és az Odense csapataiban szerepelt. Klubcsapataival holland, illetve dán bajnoki címet nyert. A Bajnokok Ligája legutóbbi kiírása során 75 gól fűződik a nevéhez. A játékosok nyilatkozatai és a teljes cikk az Audi ETO KC honlapján olvasható ide kattintva.

Nyitóképünkön: Bo van Wetering (balra) és Dione Housheer (jobbra) szerződésük aláírásakor.

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #női kézilabda |