Hivatalos: Elindulhat a labdarúgó-Szuperliga

Pécskai István Fotó: The Super League
2023.12.21. 10:29

A mai naptól új időszámítás kezdődhet a labdarúgásban, legálisan is elindulhat a Szuperliga. Az Európai Bíróság kimondta, hogy az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetségnek (FIFA) sincs kizárólagos joga versenysorozatokat indítani, és nem is szankcionálhatja azokat a klubokat, amelyek részt vesznek más versenysorozatban.

Hamarosan további részletek is kiderülnek majd az új Szuperligáról. Az illetékesek annyit már közöltek, hogy az összes meccset ingyen közvetítik az egész világon.

Az Európai Szuperliga sorozatban a kontinens legjobb klubcsapatai szerepelhetnek, köztük a Real Madrid, a Barcelona, a Manchester City és a Bayern München.

Hosszan húzódó spekulációkat követően 2021 áprilisában alapította meg a sorozatot tizenkét klub, amelyhez még hármat terveztek hozzáadni a jövőben. A liga első szezonját 2021 augusztusában tervezték elindítani. A Szuperligát ugyanakkor erős ellenszenvvel fogadták a szurkolók, a játékosok, az érintett klubok nemzeti kormányai, valamint az UEFA és a FIFA is.

A liga elindítása két nap után veszélybe került, miután több klubvezető is lemondott a negatív visszahangok miatt. 2021. április 21-re az összes angol klub kilépett a ligából, így csak hat csapatot hagyva a tervezett sorozatban. Három nappal a Szuperliga bejelentése után a szervezet hivatalosan is bejelentette, hogy egyelőre nem indítja el a sorozatot.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #szuperliga |