Tokió2020

Hetedik a Mészáros, Péni duó

Fotó: MTI/Kovács Tamás
MTI
2021.07.27. 08:05

A hetedik helyen végzett a Mészáros Eszter, Péni István kettős a légpuskások vegyescsapat-versenyében a tokiói olimpia keddi napján.

A játékokon most bemutatkozó számban a magyar duó 627,9 körös eredménnyel a nyolcadik helyen került be a középdöntőbe, ahol 414,6 körös teljesítménye nem volt elég a legjobb négy közé jutáshoz. Ahhoz, hogy éremért lőhessenek, a magyaroknak 417,1 körre lett volna szükségük.

A kétszer 30 lövéses rangsoroló során Péni stabilan jól lőtt, bár néhány gyengébb tizes neki is sikerült, Mészáros viszont az első sorozatában kétszer, a harmadikban pedig egyszer tizes alatt talált, így az utolsó percekben az jelentette az izgalmat, hogy nyolcadikként bejutnak-e a magyarok a következő szakaszba.

A kétszer 20 lövésből álló középdöntőben aztán Mészáros ott folytatta, ahol abbahagyta, először gyengébben, második sorozatában pedig sokkal jobban lőtt, Péni viszont magához képest gyengébben célzott, az erős tizesek ezúttal nem jöttek a részéről.

Az látszott, hogy legalább az egyikünknek mindig húznia kell a csapatot, ez ma a rangsorolóban sikerült, a középdöntőben sajnos nem” – nyilatkozta az MTI-nek Péni, aki a mostani versenyig Dénes Eszterrel közösen tartotta a szám világcsúcsát (631,7 kör), melyet a kínaiak javítottak az alapversenyben 633,2 körre.

“Úgy gondolom, hogy örülhetünk a hetedik helynek, szerintem három év múlva még jobbak leszünk” mondta a 24 éves sportlövő.

Mészáros úgy fogalmazott, eddig nem sikerült teljesen kizárnia, hogy pályafutása első olimpiáján lő, ez tudatalatt nyomasztja.

“Szeretném, ha az utolsó versenyszámban le tudnám küzdeni azt az izgalmat, amit ez az érzés ad, és jól tudnék lőni” – tette hozzá a 19 éves gödöllői lövő.

A középdöntőből az első két helyezett az aranyéremért, a harmadik és negyedik pedig a bronzéremért kiírt helyosztón érdekelt az Aszaka Lőtéren..

Kapcsolódó témák: #légpuska | #Magyarock | #Tokió2020 |