Hét év után csap össze egymással az ETO és a Fradi

Fotó: O. Jakócs Péter
Pécskai István
2022.04.20. 12:19

Újabb bravúrra készül az ETO FC labdarúgócsapata a Magyar Kupában. Az NB II-ben szereplő győri együttes a sorozat ma esti elődöntőjében az első osztályban címvédő és listavezető Ferencvárost fogadja hazai pályán.

Érdekesség, hogy az ETO az MK jelenlegi kiírásában már két élvonalbeli együttest is kiejtett, a negyeddöntőben a Fehérvárt (2-1), a legjobb 32 között a Puskás Akadémiát (1-0) múlta felül. Persze a Fradi ellen talán még nehezebb feladata lesz Klausz László vezetőedző csapatának. A Ferencváros az NB I legutóbbi három kiírását megnyerte, a mostani idényben pedig 11 pontos előnye van a tabella élén. Az elmúlt években egyszer a Bajnokok Ligája, kétszer pedig az Európa-liga főtábláján szerepelt a gárda.

A két együttes 2015 márciusa óta nem találkozott egymással. Akkor, az Üllői úton rendezett NB I-es találkozón 3-0-ra győzött a Fradi. Győrben legutóbb 2014 augusztusában csaptak össze a felek, a Ferencváros 1-0-ra nyert. Az ETO legutóbb 2013 októberében verte az FTC-t, az azóta már megszűnt Ligakupában diadalmaskodott a gárda 4-1-re. Az élvonalban eddig 133 alkalommal mérkőzött meg a két zöld-fehér alakulat, 64 Fradi-siker mellett 36 győri diadal és 33 döntetlen született. Érdekesség, hogy a Magyar Kupa döntőjében kétszer is találkozott a Ferencváros az ETO-val, s mindkétszer (1967 és 1979) a győri csapat hódította el a trófeát.

A mostani mérkőzésre minden jegy elkelt, 5770 belépőt értékesített az ETO klubja. A szurkolók a stadion nyugati lelátóján szurkolhatnak. A keleti lelátó évek óta zárva van, nem üzemel. Ide a januárban megtartott, éves biztonságtechnikai felülvizsgálaton a hazai bajnoki mérkőzések átlagos látogatottságából kiindulva a klub nem kért használatba vételi engedélyt, mivel az állagmegóvási munkálatok még zajlanak.

,,Nagy élmény lesz ennyi néző előtt pályára lépni, ez plusz motivációt ad a játékosoknak – mondta Klausz László, az ETO vezetőedzője. – Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de a Puskás Akadémia és a Fehérvár ellen sem mi voltunk, mégis most az elődöntőre készülhetünk. A csapat mindent meg fog tenni a jó eredményért, bízunk benne, hogy a szerencse is mellénk áll, és egy mérkőzésen meglepetést tudunk okozni.

Az ETO vezetősége a mérkőzés előtt köszönti az 1982-ben bajnoki címet szerzett gárda tagjait. A 40 éves jubileumi ünnepségére legméltóbb alkalom a két zöld-fehér gárda kupacsatája lehet. A dátum adta magát, mivel a bajnoki címet eldöntő, 4-3-as, idegenbeli győri sikert hozó FTC-ETO rangadó 1982. április 28-án, szinte napra pontosan negyven esztendeje volt.

A mérkőzést az M4 Sport közvetítő 20 órától.
Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #Magyar Kupa |