Hét ETO-játékos a magyar női válogatottakban

Győr+ ETO FC/Facebook
2023.02.08. 17:19

Az úgynevezett FIFA-napokat kihasználva, a magyar felnőtt női labdarúgó-válogatott Cipruson, az u19-es és az u17-es lány válogatott pedig Spanyolországban vesz részt nemzetközi felkészülési tornán, február 13. és 23. között. Az említett csapatokba nem kevesebb, mint hét játékos kapott meghívást az ETO FC Győr együtteséből!

A felnőtt válogatott a Ciprus-kupán szerepel, ahol tíz nap alatt Horvátország, Finnország és Románia (a győri Herczeg Andrea is a keret tagja) ellen is pályára lép. Margret Kratz, a magyar csapat német szövetségi kapitánya, Németh Loretta, Kovács Laura, Nagy Fanni, valamint Kocsán Petra személyében négy győri játékosnak is bizalmat szavazott, míg Vida Boglárka kisebb sérülése miatt ezúttal nem tarthatott a nemzeti együttessel.

Az u19-es utánpótlás válogatott Spanyolországba utazik február közepén, ahol az edzések mellett, nemzetközi mérkőzéseken is pályára lép. Turtóczky Sándor szövetségi edző csapatában az ETO FC két játékosa, a Fehér Miklós Gimnázium két tanulója, Borók Dorina és Savanya Csilla is lehetőséget kap majd.

Az u17-es válogatott szintén Spanyolországban edzőtáborozik februárban, és Svédország fiataljai ellen, kétszer is megmérkőzik majd a Pinatar Arénában. A csapatban ott lesz az ETO akadémistája, Petrovics Petra is, míg Kern Fanni egyelőre biztonsági tartalékként lett jelölve.

Szöveg: ETO FC/Facebook

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |