Hemzsegnek a klasszisok a Győr Open úszóversenyen

Pécskai István Fotó: Győr+ Média
2023.12.15. 13:03

Rangos nemzetközi úszóversenyt rendeznek városunkban. A Győr Open szerdán kezdődött és szombatig tart az Aqua Sportközpontban. Hazánk legjobb versenyzői, így a Győri Úszó SE klasszisai is vízbe ugranak a viadalon, amelyen olimpiai szintet lehet úszni.

Az eseményen remek a hangulat, a lelátóról és a medence széléről is sokan szurkolnak a versenyzőknek. Sebestyén Dalma 100 és 200 pillangón, valamint 200 vegyesen nevezett a viadalra. Az UNI-Győri Úszó SE csillaga nagyon szeret hazai környezetben versenyezni, jó erőben és formában érzi magát.

,,A legnagyobb öröm számomra, hogy nagyon szeretek úszni. Megtaláltam magamat a sportban. Számomra az úszás egy mentőöv a mindennapokban. Az Egyetemi Világjátékokon két érmet tudtam szerezni, aminek nagyon örülök. A rövid pályás ob is nagyon jól sikerült, remek időeredményeket értem el, egyéni csúcsokat. A rövid pályás Eb-re nem utaztam el, mert itt, Győrben szerettem volna jó időt úszni. Nagyon szeretek hazai pályán versenyezni– árulta el Sebestyén Dalma.

A megméretésen olimpiai szintet lehet úszni, ami tovább emeli a verseny rangját.

,,A világszövetségnél elismertek az időeredmények, amelyek itt születnek. Aki A szintet úszik, meg is váltotta a jegyét a párizsi olimpiára. Tizenhat ország versenyzői méretik meg magukat, többen teljesítették már az A szintet, és a paralimpiai válogatottak számára is kvalifikációs lehetőséget jelent az esemény. Nagyon színvonalas és színes verseny a Győr Open”fogalmazott Petrov Árpád, az UNI-Győri Úszó SE edzője.

A négynapos viadalon rajthoz áll többek között a világbajnok Kapás Boglárka, az Eb-győztes Mihályvári-Farkas Viktória, Jackl Vivien, Burián Kata és Senánszky Petra. A paralimpai bajnok, kétszeres vb-aranyérmes és háromszoros Eb-győztes Konkoly Zsófia is a résztvevők között van.

Nemcsak a hölgyek, hanem a férfiak mezőnye is bővelkedik a klasszisokban. Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf, a 2-szeres vb-ezüstérmes és 3-szoros Eb-aranyérmes Verrasztó Dávid, valamint Telegdy Ádám is rajthoz áll a szombatig tartó viadalon.

Kapcsolódó témák: #győr open | #olimpia | #úszás |