Hazánkban játsszák le az Izrael-Románia mérkőzést, a budapesti rendőrség nem vállalta a biztosítást

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2023.10.30. 15:53

Izrael Magyarországon játssza le hátralévő hazai meccseit a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében – a korábbi romániai sajtóértesüléseket most már az izraeli szövetség is megerősítette - írja a nemzetisport.hu.

Az izraeli háborús helyzet miatt Magyarországon játssza le hátralévő meccseit Izrael – ezt először a román sajtó írta meg. Bár első lehetőségként Ciprus vetődött fel, végül hazánk mellett tette le a voksát az izraeli szövetség.

Az már hivatalos, hogy Izraelnek néhány napon belül négy mérkőzést kell játszania. November 12-én Koszovóban és november 21-én Andorrában lép pályára, míg a hazai meccsein 15-én Svájcot, 18-án Romániát fogadja – a sajtóhírek szerint ennek a két találkozónak adhat otthont Magyarország. Az izraeli válogatott a 3. helyen áll csoportjában, és még van esélye kijutni a jövő évi Eb-re.

A romániai Digisport arról ír azonban, hogy nem Budapesten lesznek a meccsek, ugyanis a fővárosi rendőrség nem vállalta a rendezvény biztosítását: aznap már Fehéroroszország-Andorra meccs is lesz Budapesten, két meccset pedig nem biztosítanak egy nap. Másnap, november 19-én Magyarország és Montenegró találkozik egymással a fővárosban. A Digisport szerint új helyszínt kellett keresni, amely Debrecen lehet. Arról, hogy a mérkőzéseket nézők előtt játsszák-e, illetve, hogy a november 15-i Izrael–Svájc mérkőzést hol rendezik, egyelőre az érintett nemzeti szövetségek és az UEFA sem adott ki tájékoztatást.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #Izrael | #Románia |