Nyilatkozatok az UNI Győr–Galatasaray meccs előtt

„Hazai pályán nekik szeretnénk rontani”

Győr+
2023.01.02. 20:20

Szerdán 18 órakor a török óriásklub, a Galatasaray érkezik Győrbe. Az Euro Cup Women-sorozat a csoportkör után az egyenes kieséses rendszerben folytatódik, a legjobb 32 között szerepel az UNI Győr csapata, mely az ünnepek után nagyon motiváltan kezdte meg a munkát és szeretne borsot törni a papíron erősebb ellenfele orra alá. A találkozó előtt a vezetőedző, Cziczás László, valamint Török Ági és Ruff-Nagy Dóra nyilatkozott.

Hirdetés

„Korrekten érkeztek vissza a lányok a karácsonyi szünetből, nagyon szépen edzettek, semmi probléma nem volt. Az ellenféllel kapcsolatban annál több van, hiszen nagyon komoly csapattal fogunk találkozni. Két két méter fölötti centerrel érkeznek, gyakorlatilag külső és belső poszton is Euroliga-tapasztalattal bíró játékosokkal utaznak Győrbe” – kezdte Cziczás László.

„Nem régen leigazolták McCowant, aki amerikai és török útlevéllel rendelkezik. Őt idáig még senki nem tudta megállítani. Megpróbálunk speciálisan készülni rá.

Hazai pályán nekik szeretnénk rontani, és a saját gyors kosárlabdánkkal kifárasztani az ellenfelet és nagyobb centereit. Nem lesz ez egyszerű feladat, de annál szebb.

Ilyen csapat ellen játszani hatalmas motiváció és a lányoknak is ezt szeretnénk tolmácsolni. Nagy feladat előtt állunk, hiszen az utóbbi időben is szépen teljesített a Galatasaray. Ami majd meglátjuk, hogy előny vagy hátrány lesz, náluk nem volt leállás a két ünnep között. Még 30-án is játszottak, szóval elvileg formában vannak, de éppen ezért fáradtabbak is lehetnek. Ezt már szerdán meglátjuk” – összegezte a csapat vezetőedzője.

Cziczás László

„A Galatasaray nagymúltú klub, amely már hosszú ideje ott van az európai elitben. Természetesen ez idén sincs másképp, hiszen minőségi török játékosok mellett nívós külföldieket sorakoztatnak fel. Nagyon szép feladat áll előttünk, amelyre természetesen kihívásként tekint az egész csapat. A szerdai meccsen az a célunk, hogy felvegyük a kesztyűt és olyan játékot tudjuk produkálni, amellyel meg tudjuk szorongatni őket. Mindenképpen úgy szeretnénk elutazni a második mérkőzésre Törökországba, hogy a továbbjutási esélyeink még életben vannak” – bizakodott Török Ágnes, a csapat támadója.

Török Ágnes (fehérben)

„Kemény csapat a Galata, jó légiósaik és török játékosai vannak. Nehéz mérkőzést várok, főleg úgy, hogy két ünnep között nem játszottunk, de mindent megteszünk, hogy elég előnyt tudjunk szerezni a meccsen, és a visszavágón ne legyen gond” – mondta Ruff-Nagy Dóra, az UNI Győr irányítója.

Ruff-Nagy Dóra (fehérben)

A meccs január 4-én, szerdán, 18 órakor kezdődik az Egyetemi Sportcsarnokban.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr |