Labdarúgás

Hazai pályán kapott ki az ETO

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.10.24. 16:40

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a PMFC gárdáját fogadta a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol a vendégek az első félidőben szerzett góljuknak köszönhetően megnyerték a mérkőzést.

WKW ETO FC Győr – PMFC 0-1 (0-1)
Győr, ETO Stadion 780 néző. V.: Derdák (Kulman, Ország).

WKW ETO FC Győr: Ruisz – Kovács K., Lipták, Fodor, Forgács, Bagi (Toma 46’), Kulcsár (Vernes 66’), Szimcso (Óvári 46’), Vitális, Bacsa, Sipőcz (Berki 46’). Vezetőedző: Klausz László.

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Dávid, Katona, Kónya, Tihanyi (Preklet 74’), Hegedűs (Marques-Airosa 61’), Futó (Tölgyesi 71’), Adamcsek (Bíró 61’), Geiger (Hursán 46’). Vezetőedző: Vas László.
Gsz.: Katona (18’)

A találkozót a vendégek kezdték aktívabban, különösen Hegedűs elfutásai hordoztak veszélyt magukban, ám leginkább Kovács révén tudtak tisztázni a hazaiak. A 18. percben azonban a Pécs megszerezte a vezetést. Egy nagy bedobás át szállt a kifutó Ruisz fölött, és a hosszún egyedül álló Katona könnyedén az üres kapuba fejelt közvetlen közelről 0-1. Nagyrészben mezőnyben folyt a játék az első félidőben, a játékrész végén adódott még egy-egy lehetőség mindkét csapat előtt.

Előbb a 43. percben Ruisz bravúrral védett egy lövést, a kipattanóra pedig Adamcsek érkezett, aki nem találta el jól a labdát, és nem sokkal a jobb kapufa mellett elhagyta a pályát. Az ellentámadásból szép akciót vezettek a zöld-fehérek végig, Bacsa játszott össze Kulcsárral, majd előbbi indította Forgácsot, aki befelé tolta a játékszert, és a hosszú felső irányába csavart, de sajnos a kaput nem találta el. A szünetben Klausz László három helyen is frissített csapatán, abban a reményben, hogy támadásban erősödik a gárda.

A legnagyobb helyzet a második félidőben a 77. percben alakult ki, amikor Vitális szögletébe Toma a röviden belecsúsztatott, Helesfay hatalmas bravúrral védte a léc alá tartó labdát. A mérkőzés hajrájában Berki távoli bombája egy vendégjátékos kezéről pattant tovább a tizenhatos vonalánál, ám a játékvezető sípja néma maradt. Ezután hiába próbálkoztak a győriek elöl a magas emberek megjátszásával, gólt nem sikerült szerezni, így a Pécs az első félidőben szerzett góljának köszönhetően elvitte a három pontot.

Klausz László: – Természetesen a szolnoki meccs után nagyon el vagyok keseredve, hogy megint 1-0-s vereséggel zártuk ezt a mérkőzést. Tudtuk, hogy a Pécs mit játszik, tudtuk, hogy ívelgetni fognak, egy feladatunk lett volna, hogy a párharcokat nyerjük meg, a lecsorgó labdákat szedjük össze. A végén már egy betömörülő, ötvédős rendszert nem tudtunk feltörni, nem volt meg a kellő agresszivitás, így kikaptunk.

Vas László: – Mind mentálisa, mind pedig az elvárt pontok tekintetében nagyon mélyről jövünk fel, de ezt a fajta mélységet mi ástuk, és mi tettük nehézzé az életünket. Azáltal, hogy tavaly futottunk egy nagyon jó szezont, nagy volt az elvárás a csapattal szemben. Ugyanúgy tettük a dolgunkat eddig is, ahogy most, talán most sikerült egy kicsit rendezni a viszonyokat, rendeződött a játékosokban az, hogy miről szól egy profi bajnoki mérkőzés, amit meg kell nyerni. Mindenféleképp arra kell koncentrálni, hogy egy meccsből az adott napon a legtöbbet kihozzuk, ez most sikerült. Jól kezdtük a mérkőzést, agresszívan, bátran előrefelé védekeztünk, megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, rögtön az elején megszerezhettük volna a vezetést, majd később kicsit szerencsés körülmények között sikerült is.

Félidőben cseréltünk, rendszert váltottunk. Nem tudom az okát, hogy miért álltunk ennyire hátra, és húztuk magunkra az ellenfelet, ami minőségi játékosokkal van tele. Rájuk bíztuk a döntést olyan játékhelyzetekben, amiket szerettünk volna támadásban és védekezésben is mi irányítani. Ettől függetlenül több olyan lehetőségünk is adódott, amit, ha pontosabban lejátszunk, akkor korábban lezárhattuk volna a találkozót, de így is ugyanolyan édes volt a győzelmünk, és ugyanúgy három pontot kapunk érte. Büszke vagyok a játékosokra, dolgozunk tovább, mert rengeteg még a feladatunk, és rengeteg dolgot kell még a helyére tennünk, de ezen az úton kell tovább mennünk.

Galéria: Vig Norbert


Forrás: WKW ETO FC Győr

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #sport | #WKW ETO FC |