Hazai pályán kapott ki a Gyirmót FC Győr

Győr+ Gyirmót FC Győr hivatalos oldala
2022.11.06. 15:45

A labdarúgó NB II 15. fordulójában a játéknap előtt harmadik helyen álló Gyirmót a 14. Ajkát látta vendégül az Alcufer Stadionban. A papírforma Gyirmót sikert jósolt, de a vendégek magabiztosan szerezték meg a győzelmet és vitték haza Ajkára a 3 pontot.

A meccset az ajkaiak kezdték jobban, bár meglehetősen sok szabálytalanságot hoztak az első percek. Katona játékvezető az 5. percig tűrte a keménykedést, ekkora a vendégek játékosa Csemer kapott sárgát mert csúnyán rácsúszott Szegi Vincére.

Az ajkai fölény végül a 20. percben érett góllá, ekkor ugyanis Doncsecz Levente labdája érte először a kapufát, majd a hálóban kötött ki. 0-1.

A vendégek vezető találata felrázta a Gyirmótot, akik bátrabban és kreatívabban támadtak, sorra dolgozták ki a helyzeteket Horváth kapuja előtt. A nyomás a 35. percben hozta meg eredményét: tizenegyeshez jutott a sárga-kék csapat. Történt ugyanis, hogy Kovács Milán betört a tizenhatoson belülre, Csemer azonban nemes egyszerűséggel felrúgta a gyirmóti játékost. A megítélt büntetőt Nagy Patrik értékesítette, egalizálva így az álllást. 1-1.

Nem sokáig örülhetett azonban a hazai csapat, s ahelyett hogy fordítottak volna az álláson, ismét az Ajka szerzett vezetést: a 40. percben egy nem túl jó helyről kapott szabadrúgást az Ajka, azonban Zsolnai szemfüles volt a kapu előtt és Hársfalvi sem tudta megakadályozni a gólszerzésben. 1-2.

A szünetre tehát az ajkaiak vonulhattak nyugodtabban, a gyirmótiaknak pedig ki kellett találni valamit, hogy a maguk javára fordítsák a maradék 45 percet. Azonban semmi sem sikerült a hazaiaknak, pedig a 60. percben Szegi fejesénél sokan már a hálóban látták a labdát…

A 78. perc vitte be a kegyelemdöfést, a mindössze 4 perce pályán lévő Berzsenyi meglőtte a zöld-fehérek harmadik gólját is, ezzel eldöntve a három pont sorsát. 1-3.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NB II |