Hazai jégen tehet nagy lépést a továbbjutás felé az ETO

Fotó: UNI ETO Győr HC
Pécskai István
2022.02.23. 18:59

Bravúros diadalt aratott az UNI Győr ETO HC csapata a jégkorong-Erste-ligában. A zöld-fehérek idegenben verték 2-1-re a DVTK Jegesmedvéket a play-off-kvalifikáció második mérkőzésén, kedden. A három nyert meccsig tartó párharc állása jelenleg 1-1, a győriek csütörtökön hazai pályán fogadják a miskolciakat.

A keddi találkozó hőse Bödök Bence volt, aki a mérkőzés végén, az 58. percben szerezte a győriek győztes találatát.

,,Nagyon pörgős és szoros mérkőzést játszottunk, érezhető volt, hogy nagy a tét, elképesztő volt a küzdelem. Végig éreztünk a jégen, hogy képesek vagyunk megszerezni a győzelmet – mondta a Győr+ Médiának a jégkorongozó, aki nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy ő szerezte a győztes találatot. – Ilyenkor csak a feladatunkat végezzük, s igyekszünk maximálisan betartani az edzői utasításokat. Persze örülök, hogy a gólommal nyerni tudtunk.

Úgy véli, a siker titka az volt, hogy sokkal taktikusabban játszott az ETO, mint a párharc első meccsén.

,,Puhatolózóbb volt a játékunk, ami szerencsére sikerre vezetett. Nagyon fontos, hogy győzni tudtunk, hiszen ezzel megszereztük a pályaelőnyt – utalt Bödök arra, hogy ha a csapat a párharcból hátralévő hazai meccsein diadalmaskodik, továbbjut. – Úgy érzem, ha úgy játszunk, mint kedden, akkor be tudjuk húzni a következő mérkőzést is, s egy győzelemre kerülünk a továbbjutástól.”

A jégkorongozó számít a győri közönség biztatására a csütörtökön 19 órakor kezdődő találkozón.

,,Meccsről meccsre egyre többen látogatnak ki a hazai meccseinkre, maximálisan érezzük a szurkolóink támogatását. Szeretnénk nekik örömet okozni azzal, hogy minél több mérkőzést nyerünk meg. Remekül érzem magam Győrben, a csapat jó irányba halad, és folyamatosan fejlődik – fogalmazott a sportoló.

Kapcsolódó témák: #Győri ETO HC | #interjú | #jégkorong |