Hazai jégen is debütáltak a győri hokisok az új szezonban

Pécskai István Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina
2023.10.05. 13:55

Hazai környezetben is bemutatkozott az UNI GYŐR ETO HC felnőtt férfijégkorong-csapata a 2023/24-es szezonban. A Magyar Kupában a jászberényi Lehel HC volt a gárda ellenfele a Győri Jégsport Központban. A 6 légióssal felálló vendégek 4-2-re győztek, így kétgólos előnyt szereztek a jövő keddi visszavágóra.

Az ETO-nak a találkozó első felében nem sikerült technikás, hosszú passzos jégkorongját játszania. Bár helyzetei így is adódtak, kihasználni nem tudta a lehetőségeket.

A 11. percben Szabó végleges eltiltást kapott a vendégcsapatból. Ugyanebben a szituációban Benedek is szabálytalan volt, így 2 percig kettős emberelőnyben játszhatott az ETO. Sajnos a lehetőséget nem sikerült kihasználni. Ráadásul nem sokkal később, az első harmad végén a volt győri Karda révén a jászberényiek szerezték meg a vezetést.

A második harmad első felében négy kiállítást is kapott az ETO, de a tavalyi szezonhoz hasonlóan az emberhátrányos védekezésére ezúttal sem lehetett panasz. A 33. percben aztán Fedorin révén megduplázta előnyét a Lehel.

A játékrész második felére feljavult az ETO, s igazán szép hokit láthatott a szépszámú közönség. Kevesebb mint 1 perccel a szünet előtt Makovics bombázott a jászberényiek kapujába, így egy gólra csökkent a vendégek előnye.

Az utolsó játékrészt nagy elánnal kezdte az ETO, s Lévai Norbert révén egyenlített is a 43. percben. Sajnos nem sokáig örülhettek a hazaiak, mert a jászberényieknél Borbát és Popov is betalált, több győri gól viszont nem született, így 4-2-re diadalmaskodtak a vendégek.

Jövő hét kedden lesz a visszavágó Jászberényben, a továbbjutáshoz 3 góllal kell nyernie az ETO-nak.

A győriek az Andersen Liga-szereplésünket is megkezdik, szombaton a Sportországi Cápákkal találkoznak hazai jégen, 18:30-kor.

A mérkőzés Facebook-eseményehttps://tinyurl.com/4pemfkw9 

Kapcsolódó témák: #hoki | #jégkorong |