Labdarúgás

Havazásban győzött az ETO

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.04.07. 20:30

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában, hétközi meccsen lépett pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol a Szombathelyi Haladással találkozott szakadó hóesésben, és 3-0-s, megérdemelt győzelmet aratott.

Hétközi fordulót rendeztek a Merkantil Bank Ligában, ahol az ETO a Szombathelyi Haladással csapott össze az ETO Parkban.

Dobos Barna vezetőedző több helyen is változtatott a Szentlőrincen pályára lépő csapathoz képest.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott a 2. percben, amikor Csilus szánta lövésre magát, húsz méteres bombája nem sokkal ment el a léc fölött. Még az első negyedórában a hazaiak is betalálhattak volna, de Májer beadásáról Priskin centikkel maradt le.

Tíz perccel később ugyanez volt a szereposztás, csak akkor már Priskin jó helyen volt, és közelről a hálóba bólintott 1-0.

A 33. percben egyenlíthettek volna a vendégek. Előbb Medgyes lőtt fordulatból, ami egy védőn megpattanva került szögletre, majd a sarokrúgást követően jött egy Haladás-fejes, ami után Ruisz hatalmas bravúrral védett.

Az első félidőben több helyzet már nem alakult ki, így ETO vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

Fotó: Vig Norbert

A második játékrészben Vitális szabadrúgása jelentett először veszélyt, húsz méteres lövését bravúrral hárította Verpecz. Az 56. percben emberhátrányba került a Hali: Priskin lépett ki a leshatáron, de Mocsi a felezővonalnál lerántotta, amiért megkapta a második sárga lapját.

Négy perccel később sikerült is megduplázni az előnyt. Vitális szögletébe Lipták csúsztatott bele, a hosszún érkező Fejes pedig közelről a hálóba pofozta a labdát 2-0.

A 76. percben Dragóner kapott egy remek indítást, amit el tudott tolni a kifutó Ruisz mellett, de egy visszafutó védőnek sikerült kiszorítania, a lövése pedig már jócskán célt tévesztett.

Egy perccel később egy gyönyörű kontra támadás végén Priskin lépett ki, lefutott az alapvonalra, majd középre adott, ahol Májer fejelte vissza Vankó elé, a támadó pedig közelről nem hibázott 3-0.

Fotó: Vig Norbert

Az utolsó tíz percben a csereként beálló Berki büntetőt harcolt ki, amit Priskin a vetődő kapusba rúgott, így az eredmény már nem változott.

Sajnos a hajrában Vukasovic súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Fotó: Vig Norbert

Dobos Barna: Csak gratulálni tudok a csapatnak, nagyon örülök, hogy meggyőző teljesítménnyel, 3-0-ra tudtunk nyerni a Haladás ellen. Nagyon egységesek és fegyelmezettek voltunk, ebből tudtunk támadásokat vezetni. Ami miatt nekem még hiányérzetem van, hogy merjünk bátrabban játszani. Olyan szituációkban veszítünk labdát, amit ki kell javítani. Itt egyszerű passzokról és helyezkedésekről van szó, de ezt most zárójelben tettem hozzá, elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel és gratulálok a játékosoknak!

Mátyus János:Nagyon szívesen jövök mindig vissza Győrbe, hiszen a városban születtem, de ezek a látogatásaim általában kellemesebbre szoktak sikerülni. Ma egy nagyon fájó vereségen vagyunk túl, de azt gondolom, hogy az első félidőben kis túlzással talán csak egy csapat volt a pályán, amikor is jó futballt mutattunk be és szép lehetőségeket dolgoztunk ki. Az más kérdés, hogy ezek kimaradtak, és egy klasszis megoldás az ETO oldalára billentette a mérleg nyelvét. A második félidőben viszont egy buta kiállítás után már tényleg csak egy csapat volt a pályán, az pedig az ETO, és a két félidő alapján teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. További sok sikert kívánok nekik!

Forrás: ETO FC Győr Hivatalos Oldala

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |