Hatodik lett a női vízilabda-válogatott a vb-n

MTI Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2023.07.28. 11:43

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel 15-13-as vereséget szenvedett az olimpiai bajnok amerikai csapattól, így a hatodik helyen végzett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Az már korábban eldőlt, hogy a gárda nem szerez indulási jogot a párizsi olimpiára, a tornáról ugyanis csak a két döntős, a holland és a spanyol gárda biztosította helyét a jövő évi, párizsi játékokra. A 2015-ben kinevezett Bíró Attila szövetségi kapitány irányítása alatt először nem végzett az első öt között a csapat nagy világversenyen.

“Talán még többet kellett volna tennünk annak érdekében, hogy szerencsésebbek legyünk, de a mérkőzés második felében sokkal több élet volt a csapatban, mint az elsőben, és talán pontosabbak is voltunk” – értékelt az M4 Sportnak Bíró Attila. – A végére kipontozódott két játékosunk és nem tudtam azokat beállítani, akiket szerettem volna, de nem fogok mentségeket keresni, az ötmétereseket be kellett volna lőni.

A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy a felkészülési időszakban sérülések miatt egyetlen alkalommal sem tudtak teljes létszámban gyakorolni azokat az elemeket, amelyeket végül a vb-n igyekeztek alkalmazni.

,,Ez egy ilyen szezon volt, de bízom abban, hogy a jövőben nem keresztezi majd az utunkat ennyi sérülés” – fogalmazott.

Kapcsolódó témák: #világbajnokság | #vízilabda |