Kézilabda

Hat gólos győzelem az IK Sävehof otthonában!

Fotó: Pixabay
Győr+
2022.02.13. 18:22

A DELO EHF Bajnokok Ligája 9. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az IK Sävehof otthonában lépett pályára a Győri Audi ETO KC. Az első félidő legelején meglepte csapatunkat a Sävehof, de a szünetben már három góllal vezetett csapatunk. A második játékrészben nem volt kérdés a két pont sorsa, végül 31 - 25-re nyert a Győri Audi ETO KC.

A Sävehof elleni BL mérkőzésre Ambros Martín Amandine Leynaudnak és Stine Oftedalnak pihenőt adott, így a csapat nélkülük utazott el Svédországba.

Vezetőedzőnk kapuban Glauserrel, valamint Lukács, Ryu, Nze Minko, Hansen, Blohm, Schatzl támadósorral kezdte meg a találkozót. Estelle Nze Minko gyors indulásból szerezte meg az első gólt a mérkőzésen, de a negyedik percben megfordította a mérkőzés állását a hazai csapat (2 – 1). Több technikai hibát is vétett csapatunk az első tíz percben, a védekezés nem volt elég kemény, így tartotta megszerzett előnyét a hazai csapat (6 – 4). Negyedóra elteltével 7 – 7-es döntetlen eredményt mutatott az eredményjelző. A huszadik percben két gyors indulás gólnak köszönhetően csapatunk két gólos előnyt dolgozott ki (10 – 8). Az első félidő utolsó perceiben sem tudott több góllal ellépni egymástól a két együttes, végül 15 – 12-es győri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrész egy 3 – 0-ás győri rohammal indult, ezért a hazaiak vezetőedzője a 34- percben időt is kért (18 – 12). Ezt követően sem tudott közelebb zárkózni a svéd együttes kedvenceinkhez és a negyvenkettedik percben négy gólos volt Hansenék előnye (21 – 17). Gyors góloknak és Glauser védéseinek köszönhetően tartottuk előnyünket és a mérkőzés utolsó tíz percére négy gólos győri vezetéssel fordultak a csapatok (25 – 21). Végül hat gólos, 31 – 25-ös győri győzelem született az IK Sävehof otthonában.

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Győri ETO KC | #kézilabda |