Hat év után tér vissza a legerősebb ligába az UNI Győr

Pécskai István Fotó: gyorikosar.hu
2023.10.04. 11:49

A SERCO UNI Győr kosárlabdacsapata ma 20 órakor a francia Villeneuve d’Ascq otthonában kezdi meg szereplését a női Euroligában.

A győri együttes legutóbb hat esztendővel ezelőtt szerepelt a legrangosabb európai kupaküzdelmekben. A gárda a legutóbbi mérkőzését 2017. február 22-én játszotta az elit sorozatban. Hat éve az orosz Dinamo Kurszk 84-49-re nyert az Egyetemi Sportcsarnokban. Bízunk benne, hogy győzelemmel sikerül visszatérni a legjobbak közé. Érdekesség, hogy az akkori csapatban Török Ágnes és Goree Cyesha is szerepelt, ők jelenleg is az UNI Győrt erősítik.

,,Akkor még csak 18 éves voltam. Minden percnek örültem, amit kaptam. Bízom benne, ezúttal nagyobb szerepem lesz a sorozatban. Igyekszem felnőni a feladathoz” – fogalmazott Török Ágnes.

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással. A 2014-15-ös Európa-kupa-sorozatban mindkét alkalommal a franciák győztek, Győrben 79-78-ra, az otthonukban pedig 82-59-re. Itt az idő a visszavágásra!

Cziczás László vezetőedző szerint csapata számára hatalmas kihívás lesz az Euroligában játszani.

„Belecsöppenünk egy másik, egy új világba. Az Euroligában más a játékosok fizikális szintje, technikai tudása, más kávéház lesz, mint a magyar bajnokság. Olyan ellenféllel kezdünk, amely kiváló fizikumú játékosokból áll. Nehéz összecsapásra számítok, akkor tudunk jó meccset játszani, ha mindenki, aki a pályára lép, tudása legjavát nyújtja. Diamond Miller kivételével mindenki itt van, mindenki rendben van, teljes kerettel tudunk utazni, és izgatottan várjuk a rajtot” – árulta el a szakember.

Kapcsolódó témák: #euroliga | #kosárlabda |