Hat ETO-játékos a női válogatottban

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.04.06. 21:28

Pénteken 17.30 órakor, a gyirmóti Alcufer stadionban, Magyarország-Izrael barátságos női labdarúgó-mérkőzésre kerül sor. A magyar válogatottba hat ETO-játékos is meghívást kapott!

Április 3. és 11. között Gyirmóton edzőtáborozik a Margret Kratz által irányított női A-válogatott. Az összetartás alatt válogatottunk kétszer is megmérkőzik Izrael együttesével.

Az első mérkőzést április 7-én, 17.30 órákor játsszák a csapatok, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A második felkészülési meccs április 11-én, 16 órakor lesz.

,,Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a szövetségi kapitány ismét számít rám a felnőttek között. Még mindig újnak mondanám magam a csapatban, hisz még csak kétszer töltöttem az egész edzőtábort a felnőttek között. Szoknom kell még a légkört, de úgy gondolom, hogy egyre jobban be tudok illeszkedni közéjük. Ami a végkimenetelt illeti, két győzelemre számítok Izrael ellen, emellett pedig remélhetőleg két jó mérkőzést fogunk játszani velük és előrébb jutunk a játék minden elemében. A magam részéről szeretnék minél többet fejlődni és tanulni a tapasztaltabbaktól. Ha lehetőséget kapok a pályán, szeretném a maximumot nyújtan– nyilatkozta Vida Boglárka, az ETO FC Győr 19 éves tehetsége.

Ebben egyetért vele Süle Dóra is, az ETO-ban szintén hosszú éveket eltöltő támadó.

,,Boldog vagyok, hogy bizalmat szavazott nekem a kapitány és mindent meg fogok tenni, hogy bizonyítsam, itt a helyem. Nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen meg kell említeni, hogy sok poszton változott a keret, sok új játékos kapott lehetőséget a bizonyításra. Viszont úgy gondolom, ha jól tudunk majd működni csapatként a pályán, az meg fog mutatkozni az eredményen. Szeretnék a legjobb tudásom szerint játszani, minél több lehetőséget kapni és ezt megragadva jó játékkal, góllal, gólpasszal segíteni a csapatot.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok:
Bíró Barbara (FTC-Telekom)
Schildkraut Fruzsina (Haladás-Viktória FC)
Szőcs Réka (Budaörs SC)

Védők:
Bokor Adrienn (Puskás Akadémia FC)
Fördős Beatrix (FC Internazionale Milano)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Németh Hanna (SV Werden Bremen)
Öreg Cintia (ETO FC Győr)
Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC)
Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)
Vida Boglárka (ETO FC Győr)

Középpályások:
Tamók Rebeka (Puskás Akadémia)
Kovács Eszter (Puskás Akadémia FC)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Nagy Virág (U.S. Sassuolo)
Németh Loretta (ETO FC Győr)
Siklér Kinga (ETO FC Győr)
Süle Dóra (ETO FC Győr)
Szabó Viktória (FTC-Telekom)
Zeller Dóra (BK Häcken)

Támadók:
Kaján Zsanett (AFC Fiorentina)
Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich)
Szakonyi Emese (Astra-Activtek HFC Üllő)
Zágor Bernadett (MTK Budapest)

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #női válogatott |