Hasított a Marczali – Rácz duó

Győr+ Fotó: Rába ETO Győr SE Facebook
2023.10.05. 20:43

Marczali Vilmos és Rácz Gergő, a Rába ETO Győr SE két judosa az előző hétvégén Pakson bizonyította tudását. Mindkét sportoló szemetkápráztató küzdelmekkel rukkolt elő a saját versenyén. Ennek köszönhető, hogy előbbi a diák Magyar Bajnokság bronzérmével, utóbbi pedig a Magyar Kupa ezüstérmével a nyakában térhetett haza.

A Magyar Kupában két indulónk is volt, de sajnos a másik versenyzőnk megsérült az első mérkőzésen, ezért visszalépett a további küzdelmektől. Azonban Rácz Gergő nagyon kiegyensúlyozott teljesítménnyel jutott el a döntőig. A 10 éves judos most szállt először harcba versenyen, éppen ezért számít hatalmas eredménynek az, hogy másodikként zárt a kupában.” – vélekedett Kovács János a hétvégén történtekről.

A Rába ETO Győr SE elnöke így folytatta: „A 12 évesek között nagyon szép küzdelmekkel jutott el a bronzéremig Marczali Vili. Komoly technikai tudást mutatott be, mind a 4 mérkőzésén. Róla érdemes tudni, hogy tavaly ő volt a Magyar Bajnok, de az idei szereplése semmiképpen sem visszalépés, hiszen korosztályt is váltott és nagyot nőtt. Remek ütemben fejlődik, szépen halad felfelé azon az úton, amelyen elindult. ”

Kovács János az elnökség mellett a judo szakosztály vezetője is, így ebben a minőségében hozzátette: „Idén 400 fő körüli induló volt a két versenyen. Ez a szám jóval kevesebb, mint régen volt. Ezek azért kiemelt versenyek, általában ide csak és kizárólag azokat a sportolókat viszik el akik éremesélyesnek bizonyulnak a saját klubjuk szerint. Boldogok és büszkék vagyunk, hogy sportolóink remekeltek Pakson.”

Forrás és fotó: Rába ETO Győr SE Facebook

Kapcsolódó témák: #judo | #rába eto se |