Háromgólos ETO-győzelem felkészülési meccsen

Pécskai István Fotó: eto.hu
2024.01.13. 15:20

Lejátszotta idei első felkészülési meccsét az ETO FC. A labdarúgó NB II második helyén álló zöld-fehérek a Somorja otthonában diadalmaskodtak 3-0-ra.

Az első nagy lehetőség a 19. percben Deian Boldor előtt adódott, ám a hátvéd fejese elszállt a kapu mellett. A 24. percben Leginust ugratták ki, azonban Ruisz magabiztosan védte a somorjai próbálkozást.A 35. percben Csontos beadását követően Huszár bombázott közelről a kapu fölé. A félidő utolsó percében Bumba cselezett a tizenhatoson belül, azonban lövése elkerülte a kaput. Fölényben játszott az ETO az első játékrészben, ám gólt nem sikerült szereznie az első negyvenöt percben.

A második félidő is győri helyzettel indult, Vianna fejese szállt mellé. A 61. percben a frissen igazolt Nenad Lukics találta el a kapufát, a kipattanó Hamed elé került, aki begurította a labdát a hálóba (1-0). Két perccel később Hamed indította precízen Diarrát, aki magabiztosan értékesítette az egy az egy elleni szituációt (2-0). A 67. percben már három gólra nőtt az előny. Egy győri szögletnél elcsúszott a somorjai a védelem, Diarra középre tett labdáját pedig Szépe juttatta a hálóba (3-0).

Ezt követően már nem változott az eredmény, így az ETO sikerrel vette az idei év első felkészülési találkozóját. A következő megmérettetés csütörtökön vár Antonio Munoz legénységére.

Antonio Munoz vezetőedző értékelése: ,,Sikerült jól zárnunk a felkészülés első hetét. A mai mérkőzésen nem az eredmény volt a legfontosabb, azonban örülök a sikernek és annak, hogy nem kaptunk gólt. Fontos volt, hogy a mai találkozón sok lehetőséget ki tudtunk alakítani, valamint sikerült megvalósítani azt, amit gyakoroltunk. Minden játékos megkapta a megfelelő fizikai terhelést, mostantól pedig folytatjuk a felkészülésünket a tavaszi folytatásra.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #felkészülés | #labdarúgás |