Három poszton erősít a Győri ETO-UNI FKC

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2023.04.05. 18:29

Sajtótájékoztatón jelentette be a Győri ETO-UNI FKC az első igazolásait a 2023/24-es bajnoki szezonra. A Klub nem titkolt célja az NB I-be való feljutás, és a friss igazolások is ezt a törekvést támogatják.

A következő szezontól a csapatot erősíti a „védőspecialista” Gerdán Tibor, a balátlövő Koncz András és az irányító Takács Bence. Mindhárom játékos NB I-es múlttal érkezik Győrbe, ezzel jelentős tapasztalatot hozva a csapat számára.

Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője mutatta be az új játékosokat, és beszélt a Klub céljairól: „A Győri ETO-UNI FKC és a PICK Szeged Kézilabda Zrt. együttműködésének bejelentésekor nyilvánvalóvá tettük, hogy a győri férfi kézilabda célja az, hogy ismét az NB I-ben szerepeljen. Ezt szem előtt tartva zajlik a szakmai építkezés, mind a játékosállomány mind a szakmai stáb tekintetében.”

Auer Károly, a Győri Férfi Kézilabda Közhasznú Alapítvány kurátora az utánpótlás-nevelés szempontjából emelte ki az új igazolások jelentőségét: „Örömmel tölt el, hogy a győri férfi kézilabda új lendületet vett. A fiatalok számára motiváló azt látni, hogy Győrben szakmailag erős háttérrel folyik az építkezés, és ígéretes jövője van a férfi kézilabdának. Hajrá ETO, hajrá Győr!”

Konkrét cél és elképzelés van, aminek jó részese lenni. Tisztában vagyok vele, hogy a győri férfi kézilabdának milyen sikeres a múltja és szeretné a jövő sikereinek a részese lenni. Remélem, hogy az első lépcsőn túl leszünk és visszajutunk az NB I-be, onnantól kezdve pedig egyre jobb eredményeket szeretnénk elérni” – mondta el Koncz András. 

Forrás: etokc.hu

Kapcsolódó témák: #férfi kézilabda | #Győri ETO-UNI FKC |